Перший на Красноградщині молодіжний хаб відкриється під новий рік у приміщенні районної бібліотеки

Про це повідомила директор Красноградської районної бібліотеки Наталія Гришина на апаратній нараді райдержадміністрації, що відбулася 11 грудня поточного року у райдержадміністрації.

Як зазначив доповідач, молодіжний хаб – це простір нового типу, який одночасно стане платформою для самоорганізації міської активної громадськості, а також площадкою для проведення форумів, конференцій, концертів і майстер-класів.

Так, уже активно функціонують молодіжні хаби на Харківщині. Це молодіжний хаб «Комора», який розташований у приміщенні бібліотеки (м. Первомайський); молодіжний хаб «Сіті» (м. Чугуєв), молодіжний хаб «Піксель» (м. Лозова) та інші.

Перший на Красноградщині молодіжний хаб відкриється під новий рік у приміщенні районної бібліотеки. Для цього було виділено читальну залу площею 70 кв. м., наразі проводиться ремонт цієї кімнати. Зобов’язання щодо матеріально-технічного забезпечення хабу узяла на себе компанія GIZ.

До діяльності молодіжного хабу будуть залучатися студенти ВИШів, учні шкіл, представники громадських організацій та активні громадяни міста. То ж наш молодіжний хаб незабаром відчинить двері для тих, у чиїх руках майбутнє нашого міста та всієї країни: для нашої активної і небайдужої молоді.

Ну і звичайно, ми  не будемо забувати, що бібліотека – це книгозбірня, це те єдине місце, де кожен має право отримати інформацію безкоштовно. І наша першочергова задача – забезпечити громаду тими інформаційними ресурсами, яких вона потребує сьогодні. Звісно, що багато часу втрачено – це той час, коли десятиліттями не оновлювалися книжкові фонди. То ж наздогнати цей показник швидко не вийде… Проте необхідно чітко усвідомлювати, що за 5 років мусимо оновити книги хоча б на 20-30 відсотків. Якщо говорити мовою коштів,  то щороку необхідно передбачити у кошторисі по 300 тис. грн. Наразі маємо цифру 40 тис. на рік.

Директор районної бібліотеки зазначила, що наразі бібліотекарі ставлять перед собою досить сміливу ціль: підвищити кількісні показники бібліотеки (читачі і книговидача) на 20% у 2018 році. Маючи у арсеналі величезну скриню ідей, як якісно покращити свої послуги та кількісно підвищити свої показники, як привернути увагу громадян до бібліотеки, врешті решт, як зробити бібліотеку тим омріяним оазисом творчості і продуктивності, якого від нас вимагає час, вже наступного року планується втілити в життя такі проекти:

відкриття молодіжний хаб у бібліотеці, на базі якого надалі проводитимуться заходи;

створення нового поетичного клубу «ТОМ» (творчість об’єднанує молодь), де згуртуємо талановитих юнаків і дівчат: будемо сприяти розвиткові їх талантів, проводити різноманітні заходи з цього направлення;

відкриття арт-майстерні «ХобБіZона», де проводитимуться різні майстеркласи з виготовлення предметів декоративно-ужиткового мистецтва;

організація вечорів у бібліотеці  «БібліоНіч», в рамках якого пройдуть літературні читання, кіносеанси, квести, застільні ігри та багато іншого;

започаткуємо проведення обласного бібліотечного фестивалю «Бібліографічне бієнале» – це буде ярмарок-презентація бібліотек Харківської області.

Окрім цього приділятиметься увага уже існуючим проектам, удосконалимо їх і продовжуватимемо реалізовувати. Це наш ляльковий театр, поетична студія, відео студія, фотовиставка та інші.