Наталинська ОТГ впевнено починає свою діяльність

Децентралізація стала однією з ключових та нагальних реформ нинішнього часу. Об’єднавшись у громади, люди відчули нові можливості для розвитку їх населених пунктів. Так, якщо раніше місцеві бюджети були здебільшого касами з виплати заробітної платні, то наразі на місцях мають можливість будувати дороги, спортивні майданчики, дитячі садки, школи, освітлювати вулиці тощо. А головне, що всі ці позитивні зрушення відбуваються на розсуд самих мешканців громади, які відтепер мають право самим обирати власний шлях розвитку.
Наталинська об’єднана територіальна громада запрацювала з 16 листопада 2017 року. Саме в цей день була проведена установча сесія. А самі вибори відбулися 29 жовтня цього ж року. Новостворена громада об’єднала населені пункти колишніх Наталинської, Попівської та Кобзівської сільрад.
Сесію відкрили привітаннями обраної голови новоствореної громади Віолети Боровської та депутатів, яким було урочисто вручено посвідчення. Аби висловити повагу до прийнятого людьми рішення – впевнено йти шляхом змін, на засідання завітав голова райдержадміністрації Євген Третяков. Він побажав громаді вдалого старту і подальших успіхів у справі втілення актуальної реформи в Україні.
До вітань долучилась і директор Харківського центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова.
Після урочистостей народні обранці перейшли до вирішення важливих питань щодо організації подальшої роботи: обрали членів виконкому та членів діючих комісій, затвердили штатний розпис, а також проголосували за виконуючих обов’язки старост. На ці посади обрали Людмилу Лугову та Михайла Зінченка. Це колишні голови сільських рад, на них лягає основний тягар по роботі безпосередньо з людьми на відповідних територіях.
Віолета Боровська поділилась з присутніми деякими напрацюваннями та стратегічними планами, що стосуються розвитку громади. Вона також наголосила, що проміжні підсумки однозначно засвідчують про фінансову спроможність Наталинської ОТГ. “Головне – правильно, по-господарськи розпорядитися тим збільшеним фінансовим ресурсом, який маємо в результаті децентралізації”, – стверджує вона.
Попереду – довга і непроста дорога, на якій доведеться вчитись жити по-новому… І успішність нового шляху буде залежати не від однієї людини. Це буде спільна праця всієї команди, що працює на благо мешканців громади.