Практично-тренувальні навчання з пожежної безпеки у гімназії “Гранд” (+відео)

14 листопада у Красноградській гімназії «Гранд» відбулися показові практично-тренувальні навчання з метою профілактичної роботи та запобігання виникненню пожеж.

Під час заходу були відпрацьовані спільні дії рятувальників 43 ДПРЧ та педагогічного колективу гімназії, у ході яких під час умовної пожежі була проведена повна евакуація учнів.

Продовжилось навчання практичною  частиною на території шкільного подвір’я, де рятувальники продемонстрували послідовність дій під час ліквідації умовної пожежі. Також вони ознайомили присутніх з оснащенням пожежно-рятувальної техніки, показали їм рятувальні засоби, які використовуються  для гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій.

 

Ініціатором проведення даного профілактичного заходу став голова Красноградської РДА Євген Третяков. Очільник району наголосив на важливості подібних заходів і побажав, щоб отримані знання ніколи не довелось застосовувати на практиці.

До присутніх також звернувся начальник 43 ДПРЧ , майор служби цивільного захисту  Роман Ланін та начальник районного відділу ГУ ДСНС України в Харківській області Костянтин Мудрий.

Попередньо в усіх навчальних закладах району були проведені лекції з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту для учнів усіх класів і педагогів, на яких слухачам  довели основні правила безпеки життєдіяльності, дії під час виникнення пожежі та різних видів надзвичайних ситуацій, а також дії під час виявлення вибухонебезпечних предметів.