Євген Третяков розповів про актуальні аспекти розвитку сучасного агробізнесу

13 листопада в стінах Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка відбувася науковий семінар на тему: “Сучасний агробізнес в Україні”. На захід був запрошений голова Красноградської райдержадміністрації Євген Третяков, який виступав у ролі спікера.

Під час свого виступу Євген Третяков висвітлив ситуацію в галузі на прикладі Красноградського району та, зокрема, підприємства “Промінь”, яке він очолював до переходу на державну службу.

Звертаючись до студенства, він наголосив на тому, що в галузі на сьогодні є велика проблема нестачі кваліфікованих кадрів, які готові працювати в сільській місцевості.

Доповідь очільника Красногорадського району викликала жваве обговорення в залі. Присутні студенти та викладачі задавали різноманітні питання, на які Євген Андрійович охоче давав відповідь, а також ділився досвідом роботи в агарному бізнесі.

“Соціальна активність підприємства – це не лише фінансова підтримка об’єктів соціальної сфери та ремонт доріг. Перш за все, це означає жити життям тих, хто працює в господарстві і мешкає в селі, допомагати вирішувати їх проблеми і піклуватись про кожного”, – говорить Євген Андрійович.

Агробізнес в Україні має великий потенціал, але існує також і багато чинників, які перешкоджають його існуванню. На цю та інші теми говорили учасники семінару, де кожен міг висловити власну думку і поділитись своїм баченням.