У Краснограді закладають фундамент нового фізкультурно-оздоровчого комплексу

Сучасний ФОК місцевої дитячо-юнацької спортивної школи матиме міні-футбольне поле, на якому можна буде приймати змагання міжнародного класу.

Кошти на будівництво комплексу виділено з обласного бюджету.

На даний час на об’єкті вже провели земляні роботи, розбивку й буріння, здійснюється монтаж буронабивних паль. Завезено опалубок та розпочато монтаж каркасу під бетонування підлоги та ростверку.

Також до будівлі підводять комунікації – теплотрасу, водопровідні й каналізаційні мережі. Електропостачання об’єкту вже забезпечено.

«З 16 листопада на будівництво буде завезено необхідне обладнання та розпочнеться монтаж арки», – розповів заступник директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Володимир Норчак.

У будівлі фізкультурно-оздоровчого комплексу буде облаштоване поле для занять міні-футболом, гандболом, волейболом та баскетболом.

«Це повноцінна сучасна зала розміром 40 на 20 метрів, яка відповідає вимогам проведення змагань міжнародного класу», – уточнив Володимир Норчак.

Крім того, в будівлі будуть розміщені тренажерна зала, зала для занять аеробікою, роздягальні та інші допоміжні приміщення.

Комплекс будується з використанням енергоощадних технологій.

«Енергоефективність – принципова позиція керівництва області. Протягом останніх років Харківщина займає лідируючі позиції серед регіонів з питань використання енергоощадних технологій, – зауважив Володимир Норчак. – Крім того, це вимога Державного фонду регіонального розвитку – ми розраховуємо залучити кошти фонду на будівництво ФОКу в наступному році».

Нагадаємо, розвитку спортивної інфраструктури в області приділяє велику увагу голова ХОДА Юлія Світлична. Так, минулого року в експлуатацію вже було введено два фізкультурно-оздоровчих комплекси – у Вовчанську та Первомайському. Цього року в районах будують три нові сучасні ФОКи – в Краснограді, Пісочині та Золочеві.

Також у 10 районах області цього року будуються по три спортивні майданчики: міні-футбольні поля зі штучним покриттям, майданчики з гімнастичним обладнанням та з тренажерами (до обласної програми обладнання спортивними майданчиками потрапили Балаклійський, Барвінківський, Дергачівський, Зміївський, Золочівський, Ізюмський, Коломацький, Красноградський, Краснокутський та Первомайський райони). За рік майданчики зі штучним покриттям планують побудувати в кожному районі області. Керівник області Юлія Світлична повідомила, що до реалізації проекту будуть залучені кошти з різних джерел: кошти Федерації футболу України, бюджетів різних рівнів, інвестиційні та спонсорські кошти. Домовленості щодо співпраці в цьому питанні досягнуто між ХОДА та ФФУ.