У Нататалинській ОТГ готуються до засідання першої сесії

Як відомо, нещодавно в Красноградському районі була утворена Наталинська об’єднана громада і початком її діяльності є проведення першої сесії, яка скликається територіальною виборчою комісією у термін визначений чинним законодавством.

Правові, організаційні та методичні аспекти підготовки та проведення першої сесії в Наталинській об’єднаній територіальній громаді обговорили 09 листопада 2017 року на робочій зустрічі голови Наталинської ОТГ Віолети Боровської з директором Центру розвитку місцевого самоврядування у Харківській області Діаною Бариновою. У зустрічі взяв участь і голова райдержадміністрації Євген Третяков,  який зазначив, що перша сесія є дуже важливою, адже вирішує найважливіші питання структурування органу місцевого самоврядування та організації його роботи.

Формування порядку денного першого пленарного засідання, затвердження тимчасового регламенту, дотримання законодавчих вимог при формуванні ради ОТГ, створення постійних комісій, порядок обрання секретаря, порядок реорганізації рад, що приєднуються до ради ОТГ – ці та інші питання були обговорені на зустрічі.

Тож використання отриманих методичних матеріалів щодо проведення перших сесій новообраних сільських рад стане доброю запорукою для подальшої ефективної діяльності новоутвореної Наталинської ОТГ.