Колегія райдержадміністрації 25.10.2017

25 жовтня під керівництвом голови райдержадміністрації Євгена Третякова відбулося засідання колегії районної державної адміністрації.

Під час заходу було розглянуто ряд важливих питань.

Враховуючи особливу значимість виконання планових показників зведеного бюджету, з метою забезпечення стабільного функціонування бюджетної сфери Красноградського району, підвищення фінансової дисципліни на розгляд колегії було винесено питання «Про підсумки виконання зведеного бюджету Красноградського району за 9 місяців 2017 року».

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Надія Щербина повідомила, що

до загального фонду зведеного бюджету району за 9 місяців 2017 року всього надійшло доходів у сумі 369180,8 тис. грн., в тому числі:

– податків та зборів 141268,6 тис. грн., або 38,3% до загального обсягу доходів,

– міжбюджетних трансфертів 227912,2 тис. грн., або 61,7% до обсягу зведеного бюджету району;
– додаткову дотацію з державного бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я 17500,2 тис. грн..;
– освітню субвенцію – 45726,8 тис. грн…;
– медичну субвенцію – 26248,3 тис. грн.;
– субвенцію з державного бюджету на фінансування компенсації витрат по житлово-комунальним послугам за надані пільги та житлові субсидії населенню – 80410,3 тис. грн.,
– субвенцію на виплату допомоги малозабезпеченим верствам населення та дітям-сиротам – 42701,2 тис. грн.;
– субвенцію з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій 300 тис. грн.;
– субвенцію з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів – 617,8 тис. грн..;
– субвенцію з державного бюджету на проведення виборів – 41 тис. грн..,;
– інші субвенції із бюджетів міської та сільських рад, обласного бюджету – 14366,6 тис. грн.

Фактичне виконання зведеного бюджету району (без врахування мідбюджетних трансфертів) за звітний період поточного року складає 108% до показників, затверджених місцевими радами і 80,4% до річного обсягу бюджету. Фактично отримано податкових платежів у сумі 141268,6 тис. грн., при планових показниках 130816,8 тис. грн. з перевищенням на 10452,1 тис. грн.

Районний бюджет займає 72,5% обсягу зведеного бюджету району, наповнення доходної частини здійснюється за рахунок 60% податку на доходи фізичних осіб, який складає 99,5% від загального обсягу податкових надходжень бюджету.. За 9 місяців 2017 року районним бюджетом додатково отримано надходжень в сумі 7455,1 тис. грн.., при планових призначеннях 94999,7 тис. грн.. фактично надійшло податкових платежів в сумі 102454,8 тис. грн.., або 107,8%.

В цілому, в районі зберігається позитивна динаміка фінансової стабільності місцевих бюджетів.

Щодо роботи районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення за 2017 рік доповіла начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністраціїСвітлана Гонтар. Вона наголосила, що легалізація зайнятості та заробітної плати сьогодні є одним з пріоритетів державної політики зайнятості.

Районна робоча група здійснює моніторинг з питань реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці, дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, легалізації тіньової зайнятості.

На звітну дату проведено 9 засідань, на які було запрошено 239 суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Красноградського району з метою надання пояснень з приводу нарахування заробітної плати менше встановленого законодавством рівня.

У ході проведення засідання районної робочої групи, роботодавцям наголошувалось щодо штрафних санкцій у розмірі: 320 000 грн. штрафу – у разі перешкоджанню перевірки державному інспектору неоформлених працівників трудовим договором, виплати заробітної плати без нарахування і сплати єдиного внеску та 96 000 грн. – за кожного працівника, який:

– працює без договору;

– оформлений на неповний робочий день, але фактично працює повний робочий день;

– видана заробітна плата без відрахування на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податку;

– порушено терміни виплати або виплачено не в повному обсязі заробітну плату.

«Про стан розрахунків за оренду майнових та земельних часток (паїв)» доповів начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Анатолій Берднік.

Всього в обробці сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, фізичних осіб – підприємців в поточному році перебуває 50,6 тис. га. ріллі, в т.ч. 88,5 % , або 44 ,8 тис. га. орендованої у її власників, тобто пайової.

Загальна оціночна вартість орендованих паїв з врахуванням коефіцієнтів індексації – 1575227 тис. грн., а саме 1 га. в середньому по району оцінено в 35,2 тис.грн. Найдорожча, а значить найродючіша земля територіально знаходиться в районі населених пунктів: Ясна Поляна, Вільне – 43,5 тис.грн., а найдешевша (по суті це – супісчана) – за селами Попівка, Наталине – 25,0 тис.грн.

Кількість орендодавців по р-ну 9133 чол. Середній розмір паю в ум.га.- 5,0 і коливається від 3,3 га. по ПП «Ланна-Агро» до 6,9 по ПП «Агротест», ТОВ «Ранок» та ФГ»Долина сонця».

Згідно укладених договорів оренди середній розмір орендної плати за 1 га по району 2362 грн. (в області – 2028 грн..) та від нормативної грошової оцінки земель – 6,7 % (в області – 6,4 %).

Одним з пріоритетних напрямків реалізації державної політики стосовно дітей є забезпечення їх якісними оздоровчими та відпочинковими послугами. Відповідні заходи спрямовуються на поліпшення та зміцнення фізичного і психологічного стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей. Тому «Про підсумки оздоровчої кампанії 2017 року та планування оздоровчої кампанії 2018 року” доповіла завідувача сектору молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Веклич.


Далі було розглянуто наступне питання порядку денного  «Про забезпечення публічної безпеки і порядку на території Красноградського району». Доповів Володимир Розсоха – начальник сектору превентивної діяльності Красноградського відділу поліції Головного Управління Національної поліції України в Харківській області.
Протягом 2017 року зусилля особового складу Красноградського ВП ГУНП в Харківській області були спрямовані на виконання завдань щодо забезпечення особистої безпеки громадян, захисту їх прав та законних інтересів, забезпечення публічного порядку, виявлення і розкриття кримінальних правопорушень, розшуку осіб, які їх вчинили, виконання інших функцій, покладених на органи внутрішніх справ, в тому числі охорона правопорядку на території обслуговування.

Проаналізувавши стан оперативної обстановки у Красноградському районі та вжиті Красноградським відділом поліції ГУНП в Харківській області заходи по боротьбі зі злочинністю, охороні публічного порядку за 9 місяців 2017 року було встановлено, що в цілому криміногенна ситуація на обслуговуємій відділом поліції території у порівнянні з аналогічним періодом минулого року покращилась.

Так за 9 місяців 2017 року у Красноградському відділі поліції ГУНП в Харківській області зареєстровано та розглянуто 2911 заяв та повідомлень про вчинені правопорушення та інші події (минулого року – 2736), із них зареєстровано до ЄРДР (з урахуванням знятих з обліку) – 648 (минулого року 753), без врахування знятих з обліку – 359 (минулого року 493). Кількість кримінальних проваджень, по яких особи встановлені – 184, (минулого року 123), кількість осіб, яким повідомлено про підозру – 120 (минулого року 95), розслідувано кримінальних правопорушень – 200 (минулого року – 158), розслідувано кримінальних правопорушень минулих років – 45 (минулого року – 40).