Апаратна нарада райдержадміністрації

 23 жовтня поточного року у райдержадміністрації відбулася апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів, установ та організацій.

У порядку денному було заслухано питання про стан архівної справи в Красноградському районі.

Начальник архівного відділу райдержадміністрації Тетяна Вербицька доповіла, що станом на 01 жовтня 2017 року в архівному відділі на зберіганні знаходиться 295 фондів. Крайні дати цих документів з 1943 року по 2016 рік.

Відповідно до Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи» документи Національного архівного фонду є культурними цінностями, тому постійно вживаються заходи щодо їх збереження та  поповнення.

Організовано роботу дорадчого органу архівного відділу районної державної адміністрації. За 9 місяців 2017 року проведено 10 його засідань, на які надійшло 111 документів (положень, описів, актів) від 27 установ, організацій та підприємств. Крім того за звітний період надійшло 4 нових фонди та 12 частин фондів від установ та організацій, що перебувають у зоні його комплектування. Прийнято на державне зберігання документації в кількості 803 одиниці зберігання:

760 справ постійного зберігання;

– 43 справи з особового складу.

Документи довготривалого терміну зберігання надійшли до архівного відділу в зв’язку з тим, що трудовий архів на території району  не розпочав свою діяльність.

Учасники наради також обговорили ряд інших актуальних питань, а саме: про стан проведення капітальних ремонтів приміщень сільських закладів охорони здоров’я, про результати проведення сільськогосподарської  ярмарки, про роботу робочої групи з питань легалізації зайнятості населення, про стан перепризначення житлових субсидій, про організацію основних заходів на поточний тиждень тощо.