Постраждалі в зоні АТО можуть пройти реабілітацію у спеціалізованому Центрі медико-психологічної реабілітації

У жовтні 2014 року на базі Клініки ДУ «Інститут медицини праці Національної Академії медичних наук України» було створено Центр медико-психологічної реабілітації постраждалим в зоні АТО.

Постраждалим в Центрі надається високоспеціалізована медична допомога фахівцями вищої та першої категорії, докторами та кандидатами медичних наук за спеціальностями: неврологія, терапія, психотерапія, медична психологія, дерматологія, офтальмологія, отоларингологія, стоматологія, алергологія, пульмонологія, кардіологія.

Паталогія, з якою пацієнти спрямовуються до Центру це – стани після гострої реакції на стрес, посттравматичний стресовий розлад, стани після закритих черепно-мозкових травм: струс головного мозку, акубаротравми, мінно-вибухові травми, тощо.

На базі Клініки запроваджено багаторівневий комплексний підхід до лікування військової психотравми із застосуванням медико-психологічних, психотерапевтичних, медикаментозних і не медикаментозних методів, включаючи різноплановий фізіотерапевтичний комплекс: електропроцедури (апарат Д’Арсонваль, магнітолазер, ампліпульс, ІКВ тощо), бальнеотерапія (підводний душ-масаж, хвойно-сольові ванни), кисневий коктейль, інгаляції, ЛФК, масаж, рефлексотерапія, пневмопресінг, ударно-хвильова терапія.

Центрі запроваджено застосування сучасного унікального обладнання за методикою «ТОМАТІS» (нейро-сенсорна стимуляція) для корекції тривожних, депресивних станів, розладів сну, підвищення пластичності роботи головного мозку тощо. Вже понад рік Центр долучає до роботи з бійцями спеціалістів з каністерапії (лікування за допомогою собак).

Співпраця з громадською організацією дає можливість тим, хто перебуває в Центрі відвідувати концерти, театри, різноманітні соціальні, спортивні заходи, майстеркласи, арттерапії, прослуховувати лекції з профорієнтації, спілкуватися з побратимами, які проходили реабілітацію раніше.

Допомога з психологічної реабілітації в Центрі також надається членам родин учасників АТО (батькам, дружинам), а також волонтерам.

Для того, щоб потрапити до Центру на реабілітаційний курс необхідно мати:

  1. Посвідчення учасника бойових дій та військовий квиток
  2. Направлення до Центру: дійсним військовослужбовцям – від керівництва або медичного відділу військового підрозділу; демобілізованим, членам родин, волонтерам – від лікаря за місцем проживання або реєстрації ( це може бути будь-який лікар: дільничий терапевт, невропатолог, психіатр тощо).

Адреса Центру:

м.Київ вул.Саксаганського, 75

Контакти: консультативно-поліклінічне відділення  044 289 65 30

Координатор центру: Возніцина Ксенія телефон 0503258266

Одночасно нагадуємо, що в управлінні праці та соціального захисту населення Ви можете отримати пільги на житлово-комунальні послуги, санаторно-курортне лікування, відпочинок та професійну адаптацію.

За більш детальною інформацією просимо звертатися до управління праці та соціального захисту населення за адресою: м. Красноград   вул. Бельовська,84.

Телефон для довідок : 7-23-27.