У Краснограді відзначили День захисника України

День захисника України став для нас не просто датою в календарі, а одним з найвизначніших свят. Адже ніщо так не цінуєш, доки не виникне ризик це втратити. Тому для кожного українця сьогодні особливо цінними стали тихі ночі, ясне небо, посмішки на обличчях дітей – речі, здавалось би, звичайні для мирного часу.

В цей святковий день ми вшановуємо всіх, хто забезпечує, відстоює і стверджує мир у нашій країні. Тому напередодні свята широкий загал зібрався у районному Будинку культури, аби сказати щирі слова вдячності мужнім захисникам – людям, що боронили в різні часи рідну землю від ворога і сьогодні знову з честю виконують свій святий обов’язок перед державою.

На урочистостях був присутній голова райдержадміністрації Євген Третяков. “Наш народ пройшов довгий шлях до соєї незалежності. Весь він був пропитаний кров’ю різних поколінь борців. І сьогодні ми, як гідні нащадки, не поступимось своїм правом жити у вільній державі”, – підкреслив у своєму виступі очільник району. З його вуст лунали щирі слова вдячності винуватцям свята за їх мужність і патріотизм. Також Євген Андрійович нагородив грамотою райдержадміністрації учасника антитерористичної операції та бойових дій на Сході України красноградця Олександра Воробйова. Хлопець тільки-но пройшов реабілітацію після тяжкого поранення. Олександр щиро вдячний Євгену Третякову за те, що керівник району одним із перших відгукнувся на його лихо і підтримав бійця, коли той потрапив до госпіталю.

Слава про гостинний та багатий красноградський край розлетілась далеко за його межі. Тому, аби познайомитись з історією та сьогоденням Красноградщини ближче, на урочистості того дня завітала делегація з Богодухова: очільник району Володимир Шаров та творчий колектив, який дарував захисникам чудові пісні. Керівник Богодухівського району подякував Євгену Третякову за гостинність і привітав усіх захисників Батьківщини зі святом .

Країна – це не просто територія, це не влада, аж ніяк не політика… Варто розуміти, що країна – це є ми і те, що найбільше цінує кожен з нас в житті: близькі та дорогі люди, рідний дім, стежка, якою ходив у дитинстві, сонях, що сам собою виріс край дороги, кохані очі… Захищаючи її – країну, ми захищаємо себе і саме ці любі серцю картинки, які спливають в уяві щойно заплющиш очі, ці дрібниці, що зігрівають душу навіть у найтяжчі хвилини.