Біду краще попередити!

Сьогодні в райдержадміністрації підбили підсумки комплексної перевірки району з питань техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, яка відбулась в період з 12 по 25 вересня поточного року.

Перевірка була спрямована на виконання чинного законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки щодо забезпечення належного протипожежного стану населених пунктів та об’єктів району, зменшення кількості пожеж та наслідків від них, здійснення нагляду за реалізацією місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями заходів державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Останні події підтвердили, що до питання організації безпеки у районі треба підходити  дуже відповідально і комплексно. Лише завдяки такому підходу районного керівництва вдалось зупинити пожежу в с. Мартинівка.

Під час заходу представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вручили Євгену Третякову подяку за плідну співпрацю та вагомий внесок в організацію гасіння лісової пожежі, яка виникла 22 вересня в лісовому масиві поблизу с. Мартинівка.

В свою чергу, очільник району подякував усім, хто доклав зусиль до цього процесу. Також він звернувся до присутніх сільських голів і наголосив на необхідності вести роз’яснювальну роботу серед населення щодо правил дотримання пожежної безпеки, адже попереду початок опалювального сезону, який за статистикою несе в собі великі ризики. Євген Андрійович виступив з ініціативою стосовно розробки плану проведення нашими ряятувальниками спеціальних практикумів серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів району та студенства. Мета цих практикумів: поглибити знання дітей, молоді та дорослих про безпеку життєдіяльності та відпрацювати практично дії під час виникнення надзвичайних ситуацій.