Учителю, ти світоч України!

Учителем не кожен може бути,
Не кожне серце вміє говорить…
Учитель лише той, хто вміє чути,
Окрилити, навчити і любить.  

Сьогодні своє професійне свято відзначають люди, які щоденно віддають своє серце дітям та молоді. Їх по праву можна вважати обраними. Ким і для чого обрані педагоги?… Мабуть, самим Богом для того, аби завдяки їх старанням та натхненній праці у світі стало більше добра і світла, яке випромінюють юні душі. Саме вони відіграють роль орієнтира й наставника для тих, хто тільки шукає свій шлях у цьому світі.

Чимало теплих слів пролунало сьогодні на честь педагогічних працівників Красноградського району, які зібрались дружною освітянською родиною у Будинку техніки на урочистості з нагоди їхнього свята. Щирі посмішки на обличчях, радість в очах – саме такі наші педагоги сьогодні – у день, коли на їхню адресу звучали найщиріші вітання та побажання від талановитих земляків та представників місцевої влади.

Наші освітяни – приклад для суспільства. Вони так само, як їх учні й вихованці, чекають оцінки власної діяльності, доброго слова, яке стимулюватиме їх працювати ще наполегливіше для щасливого сьогодення і майбутнього нашої країни.

Тож, аби задовольнити цю потребу, а також висловити вдячність кожному працівнику освітянської ниви, очільник району Євген Третяков привітав винуватців свята та вручив нагороди кращим з кращих передставникам цієї святої професії.

Євген Андрійович неодноразово наголошував на тому, що відчуває велику гордість за людей, які працюють у сфері освіти нашого району. Сьогодні його звернення до педагогів  було особливо теплим та зворушливим.

“Ми всі дуже різні. Хтось живе в місті, хтось в селі, у кожного свої цінності й пріоритети. Та саме вчителі на початку нашого життя єднають нас в єдину націю, один народ, плекаючи в маленьких серцях щиру любов до рідної землі”, – підкреслив керівник району.

Приємним завершенням свята стала концертно-розважальна програма із запальними піснями про головне від популярного гурту “Діти Фристайлу”.

Учитель – це не професія, це покликання, яке надихає, дає сили та ідеї. Це особливе відчуття значимості, яке присутнє у кожного, хто пов’язаний із дітьми.

Тож нехай благородний педагогічний шлях завжди супроводжується успіхами. Хай щедрою буде вчительська доля, а серця педагогів завжди будуть зігріті людською довірою та любов’ю.