Пекельна п’ятниця

Згадуються події минулої п’ятниці, а особливо страх в очах мешканців Мартинівки, коли вогонь підступав до їхніх домівок… Небо застилали чорні клубки, наче пекельні хмари, всюди в населеному пункті щільна димова завіса, важко дихати… А ще страшний вітер, який в рази зменшував шанси людей побороти неконтрольовану стихію.

Дивом вдалось уникнути паніки. Лише завдяки особистій присутності керівника району, який одним з перших прибув на місце, постійно спілкувався з мешканцями і підтримував їх, оперативно організував роботу з евакуації людей та локалізації пожежі. До цього процесу своєчасно були залучені всі відповідні служби, комунальні та сільськогосподарські підприємства. Потім допомога почала надходити з приближніх районів та області.

Масштаби пожежі і площа, яку вона охопила, були вражаючими. І, коли здавалось, що гірше вже бути не може, надійшла інформація про займання лісу на території села Петрівка, а також горів смітник на території Наталиного. Наступний сигнал небезпеки надійшов з Кобзівської сільської ради: “Горить лісосмуга біля села Терехове!”. Очільнику району довелось оперативно розподілити сили служб, задіяних у ліквідації пожежі на території Мартинівської сільради, аби вчасно зреагувати на сигнал і стабілізувати ситуацію, недопустивши поширення вогню там, де не вдавалось загасити його власними силами.

В ніч з п’ятниці на суботу можна було забути про сон… Євген Третяков і далі координував процес, будучи в самому епіцентрі подій.

У результаті пожежі було пошкоджено майже 100 га лісу. Та завдяки своєчасно організованій роботі, вогонь вдалось зупинити, і головне – уникнути жертв і значного пошкодження людського житла.