Із Днем визволення, Красноградщино!

19 вересня наше славне місто не лише святкує свій День народження, цього дня красноградці відзначають 74 річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників.

Ветерани… Їх залишилися лише одиниці. Це люди, які на власні очі бачили війну і пройшли всі кола її пекла, які ціною власного життя боронили кордони рідного краю.

У цей день всі красноградці згадують ті страшні події війни та вшановують пам’ять загиблих.

Розпочалися заходи з покладання квітів керівництвом району до пам’ятного знака на честь заснування міста, меморіалу «Літак» і пам’ятного знаку “Танк” у сквері Слави.

Далі урочистою ходою очільники району та міста, ветерани, представники трудових колективів, учнівська й студентська молодь пройшли до Братських могил, де традиційно відбуваються заходи, пов’язані з подіями Другої світової війни.

До всіх писутніх звернувся голова райдержадміністрації Євген Третяков: “Сьогодні ми святкуємо День міста та 74 річницю з Дня визволення Краснограда від нацизму. Сьогодні слава всім вам, ветерани, тим, хто вчив нас бути такими, які повинні заслуговувати своїми вчинками на шанобливе до себе ставлення. Тому я всім бажаю терпіння і миру, чистого неба, світлих думок та всього самого доброго на життєвому шлаху, нехай все те, що є навколо вас, стане фундаментом для майбутніх поколінь!”

Також цього дня поділився своїми спогадами про війну житель міста Леонід Трохимович Сільченко. Він був дитиною війни. Коли Леонід Трохимович навчався у 2 класі, розпочалась окупація міста… Зі сльозами на очах він ділився з присутніми болючими спогадами дитинства, які припали на страшні дні війни. Всі слухали, затамувавши подих…

Потім відбулась панахида за нашими земляками, загиблими воїнами Великої Вітчизняної війни. У руках багатьох людей – квіти, які були покладені до обеліску.

Пам’ять про ветеранів буде жити вічно… Ніхто не забутий, ніщо не забуте…

Піся цього очільник району завітав у село Наталине. Там також відбувся мітинг з нагоди 74-ї річниці з Дня визволення села від окупантів. Євген Андрійович зазначив, що ветеранів залишилися одиниці і ми маємо зовсім мало часу, щоб приділити їм увагу та по-справжньому оцінити їх подвиг. Він привітав всіх з цією важливою датою та побажав здоров’я, миру та благополуччя.

Сьогодні ми бачимо юне покоління, яке живе у новий час. Та все ж ми знаємо історію та завжди повинні пам’ятати тих сивочолих героїв, які боронили наше місто ціною життя.