Досвідом ділилися науковці та виробничники

На базі держпідприємства ДГ «Красноградське» пройшов семінар, у якому взяли участь науковці, головні агрономи сільгосппідприємств району та керівники управлінь сільського господарства Зачепилівського та Кегичівського районів.

Його учасники розпочали свою роботу з практичної частини — на демонстраційному полігоні посівів гібридів кукурудзи.

Кращі з них представив завідувач лабораторії гібридів кукурудзи ДУ Інституту зернових культур НААНУ, кандидат сільськогосподарських наук Микола Федько. Він дав вичерпну характеристику кожному високоврожайному гібриду, більшість з яких були виведені протягом двох останніх років. Серед них Зоряна, Лада, Патріот, Свитязь, Аджамка та багато інших, які добре зарекомендували себе на ланах Лісостепової та Степової зон.

Кандидат сільськогосподарських наук з ДУ Інституту зернових культур НААНУ Микола Солодушко торкнувся теми агрокліматичних змін та технології проведення сівби озимих зернових культур у нинішньому році, а також детально говорив про технологію вирощування озимих зернових культур, зокрема про норми висіву, глибину загортання зерна, тощо. Своїми спостереженнями за вирощеними на полігоні сортами озимих та ярих зернових культур поділився старший науковий співробітник ДП ДГ «Красноградське» кандидат сільськогосподарських наук Сергій Грузинов.

Це особливо важливо, адже нині в районі триває осіння посівна.

Матеріал сайту районної газети «Вісті Красноградщини»