На Красноградщині відлунав перший дзвоник

Першого вересня у всіх школах Красноградщини пролунав перший дзвоник, який розпочав новий навчальний рік.

У кожному навчальному закладі району були присутні представники Красноградської районної державної адміністрації, які вітали школярів та освітян з Днем знань, а також передавали першокласникам найкращі побажання та солодощі від очільника району Євгена Третякова.

Піднесено й патріотично відлунав святковий Перший дзвінок у Красноградській гімназії “Гранд”. Ідея мирної та вільної України, в якій живуть і навчаються щасливі діти, була повсюди: у палкій промові директора, у барвах вишиванок школярів, в очах педагогів та батьків.

У цей хвилюючий день завітав до гімназії і голова райдержадміністрації.

Він звернувся до всіх присутніх батьків з проханням насолоджуватись часом дитинства їх малюків, цінувати кожну хвилину, використовувати її правильно, аби встигнути виховати найкращі риси та якості у своїх дітей. Наприкінці виступу голова РДА презентував уже традиційний подарунок для закладу – ноутбук.

Гостями було сказано чимало гарних слів, найстарші учні звертались до найменших, переможці й відмінники минулого року отримали відзнаки. Незабутньо звучали вірші з уст маленьких першокласників, яким довелось вперше в житті сісти того дня за шкільні парти. Для них – це новий етап, початок шляху, що триватиме дванадцять років. Років, які подарують їм багато особливих подій, спогадів, вражень…

На завершення урочистої лінійки хвилююче зазвучав дзвіночок у руках маленької першокласниці, який покликав учнів до класів на перший урок. Школа прийняла новачків і враз наповнилась різноголосим гамором дітей. Спало на думку, що навіть ця будівля – це не просто конструкція з цегли й бетону… ЇЇ стіни так само, як і вчителі, ціле літо сумували за цими дзвінкими голосочками, за чесним і чистим дитячим сміхом, підлога щодень чекала тупоту маленьких ніжок і гри в квача на перерві… І ось збулось: один за одним, мов курчатка, трохи невпевнено крокують за своєю першою вчителькою малята, тримаючи в руках чудові осінні квіти. Відтепер у їх житті з’явилось важливе свято – День знань, а ще розпочався найкращий період – шкільні роки: уроки, книги і фільми, друзі та важливі відкриття… Нехай же навчання приносить усім школярам радість, дається легко, і вони зростають здоровими, успішними та щасливими на гордість батькам і на славу Батьківщині!