Підготовка господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Красноградського району до опалювального сезону 2017/2018 років здійснюється відповідно до затверджених заходів

На щотижневій апаратній нараді, яка відбулася 28 серпня 2017 року, Дмитро Чигринець – головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації – доповів про стан підготовки господарств району до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

 Було зазначено, що станом на 28.08.2017 із 15 котелень підготовлено 12,  виконано гідравлічні випробування 14,3 км теплових мереж (75,3 %), проведено заміну теплових мереж у двотрубному обчисленні загальною довжиною 128 метрів погонних (57% від запланованого).

За рахунок фінансової підтримки району в сумі 300 тис. грн. виконано  роботи з поточного ремонту двох ділянок теплових мереж на мікрорайоні №3, по яких тепло подається до 8-ми житлових будинків та гімназії «Гранд».

Триває заміна 152 метрів ділянки теплової мережі від будівель Красноградського технікуму та районної ради, на що підприємству виділено кошти у сумі 300 тис. грн.

Заплановані роботи по проектуванню та виконанню робіт з реконструкції  ділянки теплової мережі в с. Наталине на суму 993 тис. грн.

Підготовка об’єктів водопровідно-каналізаційної мережі проводиться згідно із затвердженими заходами Красноградського підприємства «Водоканал». На разі  замінено 190 метрів водопровідних мереж або 90% від запланованого; 90 метрів каналізаційних мереж, що складає 75 %; на 80 % виконані роботи по підготовці водопровідної насосної станції, на 70% підготовлені каналізаційні очисні споруди, підготовлені 5 артезіанських свердловини із 9-ти.

Житловий фонд району налічує 245 багатоквартирних житлових будинків. З початку року комплексно підготовлено 148 будинків.

В рамках дії Угоди про співробітництво між облдержадміністрацією та ПАТ «Укргазвидобування» заплановано проведення робіт по капітальному ремонту покрівель трьох багатоповерхових будинків в м. Красноград. На даний час міською радою відкрито рахунок для отримання коштів, виконавцем робіт розроблена кошторисна документація.

Житлово-комунальними підприємствами постійно проводиться претензійно-позовна робота з неплатниками за комунальні послуги. Станом на 28.08.2017 передано до виконавчої служби 107 заяв на суму 1 349,5 тис. грн., отримано 102,2 тис. грн.

Для забезпечення безперебійного і безаварійного функціонування доріг комунальної власності районна в осінньо-зимовий період 2017/2018 років підготовлено 4 од. спецтехніки (за районні кошти куплено сучасний сміттєвоз з відвалом, а за кошти міського бюджету новий трактор з навісним обладнанням).

На нараді також обговорили питання про проведення перепризначення субсидій на наступний опалювальний період, про стан проведення ремонтних робіт у навчальних закладах міста, про реконструкцію системи газопостачання у сільських закладах охорони здоров’я та ін.