Важливі питання обговорені на щотижневій апаратній нараді у райдержадміністрації

На апаратній нараді з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій, яка відбулася 21 серпня 2017 року, начальник відділу організаційної роботи, масових комунікацій та інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату райдержадміністрації Людмила Чистікова доповіла про стан об’єднання громад у Красноградському районі.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2015 року № 991-р  затверджений перспективний план формування територій громад Харківської області, який передбачає створення 3 об’єднаних територіальних громад у Красноградському районі, а саме: Красноградської, Наталинської та Хрестищенської.

Миколо-Комишуватська та Кирилівська сільські ради прийняли рішення про відхилення пропозиції на добровільне об’єднання громад в Хрестищенську об’єднану громаду  з центром у с. Хрестище.

Красноградська об’єднана громада знаходиться на етапі роботи спільної робочої групи, до складу якої увійшли представники Красноградської міської ради, Іванівської, Зорянської, Піщанської та Кирилівської сільських рад (крім Миколо-Комишуватської сільської ради, у зв’язку з тим, що Хрестищенською сільською радою за результатами проведення повторних громадських слухань прийнято рішення про відмову  в об’єднанні в Красноградську об’єднану громаду).

По Наталинській  об’єднаній громаді розпорядженням Харківської обласної державної адміністрації № 367 від 08.08.2017 затверджені висновки щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень місцевих рад щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Згідно постанови ЦВК від 18.08.2017 призначені на неділю 29 жовтня 2017 року перші вибори депутатів Наталинської об’єднаної громади та голови об’єднаної громади. А з 9 вересня оголошено початок виборчого процесу.

Про хід реалізації у Красноградському районі Урядової програми «Доступні ліки» доповів головний лікар комунального закладу охорони здоров’я «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Олексій Фесенко. Кількість осіб, які отримали лікарські засоби становить 7784 чол., з них:

по серцево-судинним захворюванням – 6199 чол.;

по цукровому діабету ІІ типу – 1189 чол.;

по бронхіальній астмі – 296 чол.

Всього відшкодовано аптекам з початку дії Урядової програми 377,9 тис. грн.