У районі розпочато огляд готовності навчальних закладів до нового навчального року

Підготовка навчальних закладів до початку нового навчального року – досить серйозний, відповідальний та трудомісткий процес. Він включає в себе низку заходів, спрямованих на перевірку дотримання безпечних умов, контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних норм, покращення умов перебування дітей у закладах освіти в період навчанння та зміцнення матеріально-технічної бази.

Підготовка закладів освіти до роботи у новому навчальному році та під час наступного опалювального періоду перебуває під постійним контролем та у зоні особливої уваги керівництва району.

Сьогодні розпочався об’їзд освітніх закладів очільником району Євгеном Третяковим разом з компетентною комісією. Євген Андрійович особисто відвідав дошкільний підрозділ Кобзівського НВК в с. Дружба, Роздольську ЗОШ І-ІІ ступенів, Кобзівський та Добренський НВК і Красноградський НВК № 3.

Великий обсяг робіт виконано в ДНЗ с. Дружба. Зокрема, у зв’язку з реорганізацією закладу і відкриттям ясельної групи, за літній період було проведено капітальний ремонт внутрішніх приміщень, групи оснащено новими меблями, а на подвір’я встановлено новенький ігровий майданчик.

Підбиваючи підсумки огляду Роздольської ЗОШ І-ІІ ступенів, члени комісії відмітили високий рівень підготовки закладу і назвали його зразковим. Директор школи наголосила, що такі показники досягнуті завдяки підтримці небайдужих батьків та постійній увазі з боку керівництва району.

У Кобзівському НВК саме завершується ремонт шкільного ґанку, який не лише прикрасить фасад будівлі, а й буде безпечним, адже роботи виконуються з дотриманням відповідних норм. У дитячому садочку села для дітвори нова радість – на нещодавно встановленому ігровому майданчику з’явився просторий тіньовий павільйон. Тож малеча із задоволенням і без шкоди здоров’ю проводить час надворі, а планові прогулянки стають ще веселішими навіть у таку спеку.

Добренський НВК комісія визначила наразі не зовсім готовим до навчального року. Адміністрації та педколективу закладу рекомендували звернути увагу на дотримання пожежної безпеки, розприділити шкільні меблі в класах у відповідності до вікових особливостей учнів.

Важливо, що загальна картина у навчально-виховному комплексі скоро зміниться на краще, адже до 1 вересня буде здійснено капітальний ремонт першого корпусу, а в подальшому передбачається і капітальний ремонт харчоблоку. Роботи будуть проведені за рахунок субвенцій Мартинівської сільської ради та спонсорської допомоги АФ “Піщанська”. Також до кінця нового навчального року планується добудувати приміщення нової спортивної зали. Тобто планів ще багато, а отже заклад бореться за своє існування і готовий доводити, що якість надання освітніх послуг у ньому буде лише поліпшуватись.

Красноградський НВК № 3 наступного року готується до відзначення особливої дати – 100-річного ювілею. Цей заклад славиться своїми традиціями і є одним із найстаріших освітянських установ на Красноградщині. На жаль, про це свідчить і стан внутрішніх приміщень та матеріально-технічна база установи. Попри видимі старання керівництва закладу та всіх учасників педагогічного колективу неозброєним оком можна помітити, що ґрунтовної модернізації потребує як будівля школи, так і дитячого садка.

Підсумовуючи стан готовності Красноградського НВК № 3, комісія все ж визначила даний процес завершеним і високо оцінила старання працівників закладу. У висновку голова райдержадміністрації наголосив, що варто приділити суттєву увагу з боку районної та міської влади, щоб поступово і цілеспрямовано працювати для наближення Красноградського НВК № 3 до моделі сучасної української школи. Його слова знайшли підтримку в присутніх членів комісії.

Огляд продовжується: педагоги та всі працівники освітянських установ району наполегливо та сумлінно виконують свою роботу для того, щоб вже незабаром гостинно зустріти юний цвіт нації у стінах чепурних, оновлених, комфортних та безпечних шкіл та садочків.