Спільне засідання колегії райдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району

Початок робочого тижня розпочався спільним засіданням колегії РДА та зборів адміністративно-господарського активу району під головуванням голови Красноградської райдержадміністрації Євгена Третякова.

У порядку денному були розглянуті такі питання:

  1. Про підсумки виконання зведеного бюджету Красноградського району за І півріччя 2017 року.
  2. Про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів району на 2017-2018 навчальний рік.
  3. Про стан виконання виконавчим комітетом Кирилівської сільської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
  4. Про роботу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Красноградської районної державної адміністрації.
  5. Про роботу Красноградського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
  6. Про стан роботи зі зверненнями громадян за підсумками І півріччя 2017 року.
Начальник фінансового управління Надія Щербина зазначила, що до загального фонду зведеного бюджету району по доходах за І півріччя 2017 року надійшло 250901,1 тис. грн., в тому числі прямих податків та зборів у сумі 89618,8 тис. грн., міжбюджетних трансфертів 161282,3 тис. грн. Доходна частина зведеного бюджету району складається з надходжень прямих податків та зборів лише на 35,7% і на 64,3% за рахунок надходжень міжбюджетних трансфертів з державного бюджету, обласного та інших бюджетів.

Про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів на 2017/2018 навчальний рік доповіла начальник відділу освіти райдержадміністрації Антоніна Турова. Вона також зазначила, що в системі загальної середньої освіти основним нововведенням 2017/2018 навчального року стане початок функціонування освітнього округу у складі опорного закладу – Багатопрофільного ліцею та 2 шкіл-філій-Берестовеньківської ЗОШ І-ІІ ст. та Іванівської ЗОШ, яка на сьогодні вже стала закладом І ступеня. Згідно з розпорядженнями голови райдержадміністрації Берестовеньківську та Іванівську ЗОШ реорганізовано шляхом приєднання до багатопрофільного ліцею. Наразі триває процес ліквідації юридичної особи реорганізованих шкіл. З 01 вересня 2017 року освітній округ розпочне функціонування за єдиним робочим навчальним планом, що дасть можливість учням 5-9 класів шкіл-філій для здобуття в опорному закладі повної загальної середньої освіти, поглибленого вивчення окремих предметів, отримання допрофільної підготовки, підвищення рівня знань та розвитку природних здібностей учнів.

Відомо, що в структурі компетенції органів місцевого самоврядування є два види повноважень: власні (самоврядні) і делеговані. Делеговані повноваження є державними, в них чітко прослідковується державний інтерес і згідно чинного законодавства райдержадміністрації через різні форми і методи здійснюють контроль за їх виконанням.

Тому на спільному засіданні заслухали звіт Кирилівського сільського голови Тетяни Нерушенко про виконання виконавчим комітетом Кирилівської сільської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

Директори територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) райдержадміністрації Людмила Тущенко та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Коломойцева прозвітували про роботу відповідних установ.

“Закликаю всіх керівників надалі  бути більш активними та відкритими до діалогу заради вирішення нагальних проблем та досягнення спільної мети – розвитку міста та району! Не бійтеся дискусій, адже нерідкро в ході них ми можемо знайти загальне рішення проблеми, віднайти істину…”, –  зазначив голова райдержадміністрації Євген Третяков, підводячи підсумки спільного засідання колегії та зборів адміністративно-господарського активу району.