Громадянам, які мають прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний строк не призначається

На цьому наголосила начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Гонтар на щотижневій апаратній нараді 24 липня, яка відбулася у райдержадміністрації.

Згідно зі змінами, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 300 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» після закінчення строку закінчення субсидії управління праці та соціального захисту населення самостійно здійснює розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді. У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається, про що управління інформує особу. Якщо протягом двох місяців з дати інформування про не призначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

У зв’язку з цим управлінням  проведено моніторинг серед комунальних підприємств району з метою визначення простроченої понад два місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для автоматичного перепризначення субсидії на наступний період. Після чого, було надіслано повідомлення всім отримувачам субсидії, які мають заборгованість по отриманим житлово-комунальним послугам. Але відсоток осіб, які погасили заборгованість або уклади договір про реструктуризацію боргу, бажає бути кращим. Тому виникає необхідність якомога ширше інформувати людей залучивши до цього житлово-комунальні підприємства, яка надають відповідні послуги.

На нараді також обговорили питання забезпечення генеральними планами територій району,  стану введення житла в експлуатацію, ходу проведення зернозбиральної кампанії, перебігу оздоровчої кампанії, інших важливих питань життєдіяльності району, а також визначили головні задачі на поточний тиждень.