Незадовільний стан води з поверхневих водойм

Красноградська міжрайонна філія ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України»  інформує, що згідно  Плану моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища 17.07.2017 було відібрано проби річкової води на міській зоні відпочинку та води із ставка ФО-П Кіріченко В.В., в с. Попівка, та згідно результатів санітарно – мікробіологічного дослідження за №701-702,703-704 від 20.07.2017 вода з поверхневих водойм не відповідає вимогам додатку 11 Державних санітарних правил «планування та забудови населених пунктів», №173 від 19.06.1996 по мікробіологічним показникам (по вмісту лактозо позитивних кишкових паличок (ЛКП) – фактично ЛКП в річковій воді та воді із ставка становить 9200 в дм3 при нормативі  не більше 5000 в дм3.

Даний факт  є підставою для обмеження використання даних водойм для купання населення.

До органів місцевого самоврядування та до ФО-П Кіріченко В.В.   направлено листи з метою встановлення попереджувальних знаків з забороною купання та про необхідність широкого інформування населення .

Шановні Красноградці !!! Обмежте купання на міській зоні відпочинку !!!

Купання в такій воді загрожує Вашому здоров’ю, так як вода є переносником  багатьох інфекційних  та паразитарних захворювань.