Чи варто вносити зміни до Перспективного плану об’єднання громад у Харківській області по Красноградському району?

Це питання стало головною причиною чергового засідання Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання  територіальних громад, яке відбулося у райдержадміністрації 18 липня  поточного року під головуванням Євгена Третякова.

На сьогодні по Україні створено майже половину запланованих об’єднаних громад і за оцінками експертів у галузі запровадження децентралізаційної реформи вже на початку 2018 року може відбутися об’єднання без прикметника «добровільне» і, звичайно, воно буде відбуватися відповідно до перспективного плану формування територій громад.

За перспективним планом у Красноградському районі передбачається створення трьох об’єднаних громад – Красноградської, Наталинської, Хрестищенської. Наразі дві з них, Наталинська та Красноградська, працюють на етапі роботи спільних робочих груп.

У зв’язку з тим, що суміжними радами прийняті рішення, які частково не відповідають затвердженому перспективному плану, робоча група вирішила додатково здійснити розрахунки по всім можливим варіантам внесення змін до перспективного плану та на наступному засіданні розглянути це питання з подальшим ініціюванням перед обласною державною адміністрацією.

 «Прийняття якісних рішень у рамках реформи децентралізації  – це одна з головних задач, які мають стояти перед кожним з нас, і зараз важливо  з цим не зволікати» – зазначив голова райдержадміністрації.