Голови чотирьох районів області прозвітували про готовність до опалювального сезону

6 липня в Красноградській районній державній адміністрації відбулося чергове засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери району до сталого функціонування в осінньо-зимовий період.
Головуючим на засіданні був заступник голови обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко.
Інформацію про плани, проведену роботу з підготовки до опалювального сезону та відповідні прогнози озвучували голови райдержадміністрацій Зачепилівського, Кегичівського, Сахновщинського районів та голова Красноградської РДА Євген Третяков.
Євген Третяков у своєму виступі зупинився на основних показниках готовності: підготовка об’єктів теплопостачання та водопровідно-каналізаційної мережі, виконання підготовчих та ремонтних робіт у житловому фонді. Коротко висвітлив ситуацію щодо розрахунків за енергоносії, отримання субсидій та пільг.
Стосовно дорожнього господарства очільник району повідомив, що для забезпечення безперебійного і безаварійного функціонування доріг комунальної власності району в осінньо-зимовий період 2017-2018 років заплановано підготувати 4 одиниці спецтехніки, запасти 475 тонн протиожеледних матеріалів, з яких вже заготовлено 150 тонн.
У 2017 році заплановано проведення поточного ремонту 15 тис. м2доріг комунальної власності (м. Красноград) на загальну суму 6,2 млн. грн. (виконано 3,8 тис. м2 на суму 858,8 тис. грн.). Роботи продовжуються. На проведення поточного ремонту доріг, в цілому по району, передбачено бюджетних коштів у сумі 9,7 млн. грн., в тому числі в сільській місцевості 3,4 млн. грн.., по місту 6,2 млн. грн.
Євген Андрійович також зауважив, що поступово відбувається оновлення транспортного парку комунальних підприємств. Зокрема, за рахунок районного та міського бюджетів придбано сучасний сміттєвоз на базі автомобіля МАЗ з відвалом і трактор з навісним обладнанням.
У другому півріччі очікується придбання ще одного сміттєвозу, автовишки, комбінованої дорожньої машини й трактора.
“Роботи по енергоефективності та енергозбереження тримаються на постійному контролі“, – підкреслив у своїй доповіді голова РДА.

Зі слів керівника Красноградського району стало зрозуміло, що особлива увага при підготовці об’єктів до осінньо-зимового періоду 2017/2018 років приділяється соціальній сфері району.

Додатково Євген Андрійович розповів про перспективи та плани на майбутнє, які стосуються зосередження фінансових ресурсів на здійсненні капітальних ремонтів бюджетних установ з метою впровадження енергозберігаючих заходів.
Наостанок голова Красноградської райдержадміністрації подякував усім працівникам житлово-комунальних господарств Красноградщини та спеціалістам, які беруть участь у процесі підготовки району до функціонування в осінньо-зимовий період, за відповідальність та належне виконання обов`язків.