Таланти Красноградщини на фестивалі пісенно-обрядового фольклору “Сьогодні Купала, а завтра Івана”

1 липня на території Національного музею Г.С. Сковороди відбувся фестиваль пісенно-обрядового фольклору “Сьогодні Купала, а завтра Івана”.

Свято Івана Купала у колишній Пан-Іванівці (Сковородинівці) — одне із наймасовіших на Харківщині. Кращі фольклорні колективи області познайомили із піснями й іграми купальського циклу, працювали етнографічний та танцювальний майданчики, парад вишиванок, майстер-класи з виготовлення народних оберегів та чимало іншого.

Слобожанщина – земля багата талановитими людьми, які презентують рідний край, його творчий потенціал на високому рівні. Кожен її куточок славиться своєрідною, неповторною культурою та звичаями. Красноградщина – не виняток. Ось і цього разу красноградські майстри декоративно-прикладного мистецтва гідно представили наш район на фестивалі та продемонстрували власні доробки та ідеї, втілені в різноманітних витворах мистецтва. А творчий колектив з села “Дружба” став того дня голосом Красноградщини, що дзвінко лунав у пісні та дарував усім навкруги радісні емоції.

На “Алеї майстрів” можна було побачити і придбати вироби народних умільців не тільки Харківщини, а й усієї України, обрати дизайнерську або старовинну вишиванку, навчитися плести купальські вінки…

А коли ніч спустилася на землю, ілюмінація та фаєр-шоу ствоили містерійну атмосферу купальського свята.

Голова райдержадміністрації Євген Третяков усіляко сприяв організації участі талановитих представників Красноградщини в даному фестивалі. “Ми повинні берегти народні звичаї та традиції. Адже в них – дух поколінь наших предків. І обов’язково підтримувати земляків, що присвятили своє життя творчості та мистецтву. Такі заходи якнайкраще сприяють цьому усвідомленню”, – переконаний очільник району.