У Краснограді відбувся мітинг до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни

Війна та мир, темрява й світло, життя та смерть – явища, які завжди протиставлені одне одному. І в цьому вічному протистоянні перемога добра над злом залежить від неймовірних зусиль людей – тих, хто здатен на самопожертву заради інших, своєї Батьківщини, заради правди і торжества миру. Саме таких людей ми з гордістю й сумом згадуємо в червні, коли вкотре повертаємось думками до подій, пережитих нашим народом у страшні дні початку Другої світової війни.

1418 чорних днів і ночей йшов український народ шляхом війни, через труднощі і незгоди, втрати і страждання, йшов, не шкодуючи сил в ім’я Перемоги.

22 червня в Краснограді відбувся мітинг-реквієм до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. У заході біля “Братських могил” взяли участь керівництво району, делегації від установ та організацій міста, представники громадськості. 
Урочистим покладанням квітів до меморіалу загиблим воїнам та хвилиною мовчання красноградці віддали шану всім загиблим під час Другої світової війни. А священнослужителі Свято-Благовіщенського храму провели панахиду за воїнами-захисниками, які ціною свого життя відстояли нашу свободу. Вічна і світла їм пам’ять! Вічна їм слава!

Сірі постаті монумента, викарбувані на ньому імена нагадують нам про вічний подвиг і вічну скорботу. Згадаймо ж тих, хто пройшов крізь вогонь та віднайшов безсмертя в пам’яті людській!..