Коментар голови райдержадміністрації Євгена Третякова щодо безвізового режиму для України

Безвіз означає, що Європа стала ближче…

11 червня для українців відбулась важлива історична подія. Саме в цей день набуло чинності рішення Ради міністрів Євросоюзу про безвізовий режим для України. Чим же ця подія така знакова, і що нам дасть безвіз? Ці питання задають собі багато наших співвітчизників. Я також маю щодо цього свою позицію, якою хотів би поділитись. 

По-перше, слід чітко усвідомлювати, що безвіз не означає членство в ЄС. Він дасть нам можливість простіше перетинати кордони європейських держав, допоможе українським громадянам безпосередньо побачити та перейняти досвід розвинених країн, і водночас презентувати себе на європейській арені. Тобто нарешті пожвавиться комунікація, і, як наслідок, активізується співпраця.

І хоча між нашою країною та країнами ЄС поки що існує помітна прірва, я переконаний, що поступово ми станемо на один щабель з передовими державами і займемо серед них гідне місце. Влада робить для цього все можливе.

Безвізовий режим справді потрібен Україні. Передусім молодому поколінню, чий розум та серця не скуті стереотипами, а відкриті для нових позитивних змін.

Тому я щиро вітаю всіх жителів Красноградщини з безвізовим режимом. Це лише початок, однак він уже дає впевненість в тому, що Європа стала ближче для кожного з нас.

Вірьмо, що ми не просто заслуговуємо, а маємо невід’ємне право жити краще!

З повагою Є.Третяков, 

голова райдержадміністрації.