Про роботу «Соціального таксі»

Транспортна послуга «Соціальне таксі» є одним із видів соціальних послуг, які надаються територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Красноградської РДА.

Транспортна послуга «Соціальне таксі» надається для надання соціальних послуг інвалідам різних категорій, громадянам похилого віку, які мають фізичні обмеження з рухової активності, особи пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків та належать до маломобільних груп населення для створення умов для безперешкодного доступу та сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями, усунень обмежень життєдіяльності, підтримка соціальної незалежності, поведінки в суспільстві, сприяння розвитку різнобічних інтересів і потреб осіб, організація дозвілля та відпочинку.

Транспортна послуга «Соціальне таксі» надається для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями з метою вирішення їх соціальних проблем до підприємств, установ і організацій різної форми власності та підпорядкування, банківських установ, медичних закладів до відділень реабілітації, на державні та релігійні свята, а також для взяття участі в культурно – масових заходах, які проводяться в районі.

УМОВИ ВЗЯТТЯ НА ОБСУГОВУВННЯ ДЛЯ НАДАННЯ ТРАНСПОРТНОЇ ПОСЛУГИ «СОЦІАЛЬНЕ ТАКСІ».

  1. Транспортні послуги можуть бути надані на безоплатній основі

– громадянам похилого віку, інвалідам, хворим ( з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в установленому порядку;

громадянам, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою( і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей – інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім’ї.

2.Транспортні послуги можуть бути надані на платній основі:

– громадянам похилого віку, інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу;

– громадянам, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей – інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей вищий ніж прожитковий мінімум для сім’ї.

Вартість 1 км – 3,09 грн.

Спецавтотранспорт має використовуватись виключно за призначенням, при необхідності у супроводі соціального працівника або члена сім’ї замовника послуги.

Особа, що має право на отримання транспортної послуги може бути використати її не більш як 8 раз на місяць, за виключенням, коли встановлену кількість разів зумовлене необхідністю відвідати медичний заклад.

Для громадян, які обслуговуються у відділенні соціальної допомоги вдома на платній основі надаються близько 40 соціальних послуг:

– придбання і доставка продовольчих, промислових та господарчих товарів, медикаментів, періодичних видань;

– допомога в приготуванні їжі;

– ведення домашнього господарства;

– здійснення профілактичних та санітарно — гігієнічних заходів;

– прання білизни та одягу;

– дрібний ремонт одягу;

– надання допомоги у проведенні сільськогосподарських робіт;

надання допомоги в оформленні документів та написанні листів;

– надання допомоги в оплаті комунальних послуг та здійсненні інших платежів;

– організація надання консультацій лікарями;

– надання послуг з виконання ремонтних робіт:

– перукарські послуги (стрижка).

Кожна послуга при виконанні має граничну норму часу та відповідний тариф.

1 година – 22,82 грн.

Наприклад:

– вологе прибирання житла – гранична норма часу при виконанні 42 хв. – тариф – 15.99 грн.

– надання допомоги в обробці присадибної ділянки, на площі 0,2 га – гранична норма часу при виконанні 138 хв. – тариф – 52,26 грн.

– перукарські послуги (стрижка) – гранична норма часу при виконанні ЗО хв. – тариф – 7,88 грн.

На 01.06.2017 р. в установі на обслуговуванні знаходиться 353 особи, які обслуговуються на платній основі (мають дітей працездатного віку, які за будь – яких умов не мають можливості допомагати своїм дітям), з них 85 осіб обслуговуються у відділенням соціальної допомоги вдома.

Для отримання соціальних послуг та визначення форми обслуговування громадяни подають письмову заяву до Управління праці та соціального захисту населення Красноградської РДА за адресою м. Красноград вул. Більовська 84 (тел. 7-18-10).

Для отримання повної інформації щодо отримання соціальних послуг звертатись до територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Красноградської РДА за адресою: м. Красноград вул. 19 вересня (тел. 7-39-31,7-32-70)