Виїзні акції Мобільного центр зайнятості

З метою забезпечення якісного інформування населення про послуги служби зайнятості,  стан ринку праці регіону, мотивації населення до легальної  зайнятості, в тому числі шляхом здобуття нової робітничої професії або працевлаштування за контрактом у Збройні сили України, в Красноградському районі розпочав свою роботу Мобільний  центр зайнятості.

07 червня 2017 року  під час виїзного заходу з використанням мобільного засобу інформування охоплено послугами мешканців Петрівської сільської ради.

У даному заході взяв участь представник Красноградського об´єднаного міського військового комісаріату, який провів роз´яснювано-консультаційну роботу з молоддю та  громадянами призивного віку щодо можливості строкової  служби та працевлаштування у ЗСУ за контрактом. Присутніх цікавив розмір заробітної плати, місце проходження служби, соціальні гарантії військовослужбовцям.

Відвідувачі мобільного центру отримали  повну інформацію про послуги державної служби зайнятості, можливість оперативного добору персоналу на вакантні посади. Громадянам надавалися роз’яснення щодо можливості професійного навчання та перенавчання під  замовлення роботодавців  за 26 актуальними робітничими професіями в Харківському центрі професійно-технічної освіти. Відвідувачі мали змогу не лише отримати відповіді на свої запитання, а також отримати різноманітні інформаційно-довідкові матеріали щодо надання соціальних послуг службою зайнятості (буклети, брошури тощо).

Під час виїзної акції велика увага приділялася професійній орієнтації шкільної та студентської молоді. Учні випускних класів Петрівської ЗОШ, які наразі проходять оздоровлення в пришкільному таборі,  дізнались про професії,  які користуються попитом на ринку праці, та про те, як не помилитись у виборі майбутньої професії. Учнівській молоді запропоновано скористатися послугами Інтернет-черги Державної служби зайнятості та отримати додаткові профорієнтаційні послуги в центрі зайнятості, в т.ч. пройти психодіагностичне тестування професійних інтересів та схильностей.

Студенти ВНЗ району та учні професійного ліцею  мали можливість ознайомитися з сучасними тенденціями ринку праці, можливістю проходження стажування на підприємствах району та області. Фахівці центру зайнятості познайомили молодих людей з вимогами до знань, навичок та здібностей для оволодіння своєю професією, “Барометром професій», умовами праці. Молодь зацікавилася послугами служби зайнятості, зокрема, з пошуку роботи в режимі on-line, використанням Інтернет-Конструктора резюме для майбутнього пошуку роботи,  Інтернет-порталів Державної служби зайнятості. Студенти активно вступали в дискусії стосовно проблем, які виникають при працевлаштуванні за майбутньою професією, роботи за кордоном, перспективами працевлаштування в сучасних умовах, проблемами легалізації роботи в Україні. Спеціалісти центру зайнятості на всі запитання дали змістовні відповіді.

Красноградським районним центром зайнятості планується проводити такі виїзні акції щомісяця,  адже завдяки ним населення може отримувати інформаційні послуги, різноманітні консультації та реальну допомогу у працевлаштуванні. Пріоритетними напрямками діяльності Красноградського районного центру зайнятості є не лише допомога шукачам роботи, але й тісна співпраця із  соціальними партнерами, які опікуються питанням працевлаштування та соціального захисту громадян та роботодавцями району.