НОВЕ на сайті  УКРПОШТИ!

Зареєструвати відправлення онлайн та не витрачати час для оформлення документів у відділенні відтепер можуть і фізичні особи, скориставшись АРІ інтеграцією, яка реалізована на сайті Укрпошти.

Схема повної дистанційної реєстрації відправлень Укрпошти для послуги Укрпошта Експрес (Прискорена Пошта) доступна для фізичних осіб через особистий кабінет на сайті ukrposhta.ua.

Для користування сервісом потрібно лише доступ до мережі інтернет.

Клієнт зможе через особистий кабінет на сайті Укрпошти заповнити всі дані про відправлення та зареєструвати його.

Клієнт зможе на своєму сайті чи через особистий кабінет на сайті Укрпошти заповнити всі дані про відправлення та зареєструвати його. Він отримає унікальний штрихкодовий ідентифікатор, розраховану вартість відправлення за чинним тарифом та сформований супровідний документ. Далі зможе роздрукувати документ, наклеїти на посилку та доставити її у будь-яке із 1695 відділень поштового зв’язку, які надають послугу Укрпошта Експрес.

У відділенні не потрібно буде заповнювати документи вручну, оператор просто просканує штрихкод  і отримає всі дані про відправлення без додаткових ручних операцій та прийме відправлення на доставку.

«Ми економимо час  та гроші наших клієнтів. Тепер вони, скориставшись послугою Укрпошта Експрес, можуть буквально за декілька секунд в особистому кабінеті на сайті Укрпошти зареєструвати відправлення, вдома роздрукувати документ та в одному з автоматизованих відділень його відправити. До цього ж і отримати знижку в 5% на цю послугу якщо реєструватимуть відправлення онлайн», – зазначив перший заступник генерального директора ПАТ «Укрпошта» Олександр Перцовський.

API від Укрпошти — це програмний інтерфейс з набором методів для розробників, що дозволяє інтегрувати можливості сервісу дистанційного оформлення відправлень Укрпошта Експрес в інтерфейс вашого сайту, додатки або програми.

Використання API допоможе отримати можливості сервісу не покидаючи ваш сайт або програму в якій вам зручно організувати роботу зі своїми клієнтами.

Можливості API від Укрпошти дозволяють автоматизувати роботу з усіма інструментами сервісу, починаючи від створення реєстру відправлень та оформлення окремих відправлень, до відстеження статусів відправлень та отримання фінансової інформації по відправленнях.

Використання API відбувається за допомогою звернення до методів, які розділені на п’ять категорій:

  • Методи для роботи з відправленнями — оформлення, редагування, видалення відправлення, отримання адресного ярлика, розрахунок вартості пересилання;
  • Методи для роботи зі списками (реєстрами) відправлень — створення і видалення списків, редагування списків, отримання друкованих форм;
  • Методи для відстеження статусів — відстеження статусів одного чи кількох відправлень;
  • Методи для роботи з індексами — валідація (перевірка коректності) індексів, валідація адреси по індексу, пошук найближчого відділення;
  • Методи для розрахунку часу доставки — розрахунок планового строку доставки.

Можливості API будуть доступні усім користувачам безкоштовно по мірі їх реалізації.

Для роботи з API від Укрпошти вам буде потрібний ключ доступу (API Key), який надається корпоративним клієнтам після підписання договору.