Свято вартових державних рубежів

З давніх-давен захищати рубежі рідної землі було почесно, тож займались цією нелегкою справою лише достойні люди. Це завдання завжди було актуальним для будь-якої країни.

Історія прикордонних військ сягає своїм корінням ще часів Київської Русі. Саме тоді почала створюватися оборонна система, а кращим чоловікам було велено організувати охорону меж держави.

День прикордонника – це свято, яке покликане відродити історичні традиції України та її прикордонних військ. Його святкування налічує десятки років і триває досі. За традицією, 28 травня прикордонники, керівництво району, громадські активісти та жителі Красноградщини зібралися біля пам’ятного знаку, який встановлено на честь прикордонників у сквері Слави, де і відзначили свято.  

Володарі зелених беретів згадали минулі дні служби. Кожному з них є про що розповісти, про що помовчати… Адже служба на кордоні, неважливо, чи то на східному, чи на західному, об’єднала цих людей спільними цінностями, поглядами на життя і однаковим розумінням свого почесного обов’язку перед державою.

Під час урочистого заходу, організованого Молодіжним центром сектору молоді та спорту райдержадміністрації, присутні вшанували полеглих прикордонників та учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав хвилиною мовчання й поклали квіти до пам’ятного знаку прикордонникам.

Очільник району Євген Третяков звернувся до ветеранів прикордонної служби та нинішніх захисників меж Батьківщини зі словами вдячності за гідну службу, відвагу та мужність. Він привітав їх з професійним святом і побажав міцного здоров’я, сімейного благополуччя, добра та миру на рідній землі.

Недоторканність державного кордону є особливо значущою для жителів нашої області в цей неспокійний час. Харківщина, будучи фактично прифронтовою зоною і межуючи з країною-агресором, знаходиться у зоні ризику, але він мінімізується, а ситуація в області залишається стабільною завдяки зусиллям керівництва області та спеціальних служб, які відповідають за територіальну оборону, в тому числі й прикордонників. Нехай же високий бойовий дух, віра та любов до України ніколи не покидають тих, хто стоїть на варті державних рубежів.