Навесні відкриваються нові таланти

11 травня у Краснограді відбувся І етап ХХ Ювілейного Харківського обласного творчого фестивалю«ВЕСНЯНІ ДЗВІНОЧКИ 2017», організований Молодіжним центром сектору молоді та спорту КРДА в Будинку техніки.

Цей рік став особливим для цього фестивалю – була введена нова номінація: ” Напрямки сучасних молодіжних субкультур”.

Компетентне журі у складі Старикової Олени Петрівни – солістки Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка, заслуженої артистки України, доцента кафедри сольного співу Харківського національного університету мистецтв ім.Котляревського; Панайотова Григорія Костянтиновича – начальника відділу по роботі з молоддю Харківського обласного центру молоді; Рашель Кухтиной – генерального директора міжнародного проекту і мережі фестивалів «EUROPEAN FESTIVAL» та Андріївської Лілії Іванівни – головного спеціаліста відділу організації дозвілля та масових заходів Харківського обласного центру молоді, переглянули творчі номери представників найталановитішої молоді Красноградщини Вік конкурсантів (до 9-ти років) до дорослих (до 35-ти років включно).

Всі навчальні заклади і організації, які направили учасників, були нагороджені грамотами Красноградської райдержадміністрації за участь. Нагороди вручив особисто очільник району Євген Третяков. Він привітав усіх конкурсантів з цією важливою подією та подякував керівникам, педагогам-наставникам, які допомагають розкрити та розвинути творчі здібності дітей та молоді.

“Сьогодні ми побачили різні номери, в яких усі жанри були представлені на високому рівні. Чудово, що подібні заходи дають можливість юним талантам проявити себе та реалізувати власний потенціал”, – підкреслив у своєму виступі Євген Андрійович.

Цього ж дня керівник району відвідав виставку-конкурс традиційного народного мистецтва «Барви Слобожанщини». Всі роботи, представлені на конкурс були гідними.  Журі у складі майстринь Краснограда Галини Ткаченко  і Наталії Бєлобородової,  а також Наталії Швець  – директора комунального закладу «Красноградський краєзнавчий музей ім. М. Мартиновича» визначили кращих із кращих у номінаціях. Переможці були нагороджені дипломами Красноградської райдержадміністрації.

“Красноградщина демонструє потужний творчий потенціал. Нам є чим і ким пишатись. Саме тому одним з першочергових завдань сьогодні я вважаю створення оптимальних умов для різнобічного розвитку і саморозвитку юних особистостей “, – говорить голова райдержадміністрації.