Привітання до Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги голови Красноградської РДА

Шановні ветерани та учасники Другої світової війни, мешканці Красноградського району!

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. Це свято покликане консолідувати українську націю, вшанувати подвиг усього українського народу у Другій світовій війні, незалежно від переконань та політичної спрямованості, висвітлити забуті чи замовчувані сторінки нашої історії, об’єднати суспільство навколо ідеї української державності, утвердити спадкоємність військових традицій, вшанувати переможців нацизму у Другій Світовій війні, борців за незалежність України, ветеранів Афганської війни та сучасних захисників нашої Батьківщини.

День пам’яті і примирення – це день, коли всі ми маємо шанс вислухати і зрозуміти один одного, забути образи чи нав’язані стереотипи, осягнути, що усі ми є українцями – єдиною нацією, незважаючи на мову, якою говоримо, віру, якої дотримуємося, місце народження чи політичні вподобання.

День Перемоги – особливе свято. Воно не схоже на інші свята. В цьому дні вміщається історія людського болю та страждань, історія людського подвигу та боротьби… Тому воно сумне і радісне водночас.

Нині, у складний для України час, з новою силою суспільство відчуває вдячність до ветеранів Перемоги, які боролися за свободу рідного краю, мир і спокій для прийдешніх поколінь, до борців за національну незалежність, які віддавали своє життя за самостійність і демократичне майбутнє України, вільне від тоталітаризму та репресій.

Тому з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення й Дня Перемоги прийміть, шановні ветерани, побажання довгих років життя, міцного здоров’я, незламності духу, щастя у родинному колі, достатку, віри і впевненості у завтрашньому дні. Хай життя дарує вам побільше посмішок і радості, а нові покоління свято бережуть пам’ять про ваш безсмертний подвиг!

З повагою Є. ТРЕТЯКОВ, голова райдержадміністрації.