Освіті Красноградщини 265 років!

27 квітня у районному Будинку культури відбулись урочистості з нагоди відзначення 265-ої річниці заснування освіти на Красноградщині.

Саме 265 років тому, у 1752 році, були відкриті перші школи на Українській оборонній лінії, в тому числі і при Більовській фортеці.

Організатори заходу – відділ освіти райдержадміністрації, доклали чимало зусиль для того, щоб за короткий час максимально широко, цікаво та оригінально розповісти присутнім про історію становлення й поширення освітянської справи в районі, висвітлити досягнення сучасної освіти Красноградщини та її потенційні можливості й пріоритетні напрямки розвитку в майбутньому.

Зі сцени з особливою повагою озвучувались імена наших земляків – попередників і сучасників, які зробили вагомий внесок у справу, що запалює в людських душах світло та наближає їх до пізнання життєвих істин.

Освіта ХХІ століття – це освіта для людини. ЇЇ стрижень – розвиваюча, культуротворча домінанта, виховання відповідальної особистості, яка здатна до самоосвіти і саморозвитку, вміє критично мислити, опрацьовувати різноманітну інформацію, використовувати набуті знання і вміння для творчого розв’язання проблем, прагне змінити на краще своє життя і життя своєї країни. Наш час потребує лідерів нової формації: людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно.

На святі був присутнім голова райдержадміністрації Євген Третяков, якого організатори, запрошуючи до слова, назвали саме такою неординарною особистістю, лідером нової формації, патріотом своєї держави, здатним творити нову історію та відповідати вимогам сучасності.

“Система освіти допомагає особистості сформуватись. В умовах глобальної автоматизації, коли людський ресурс поступово замінюється машинами, сучасний світ побудований на конкуренції. Бути конкурентноспроможним на ринку праці може лише сформована, цілісна особистість, яка готова постійно пізнавати нове та розвиватись”, – говорить Євген Андрійович.