У Попівці пройшли громадські обговорення щодо об’єднання громад

На Красноградщині продовжуються громадські обговорення щодо перспектив добровільного об’єднання територіальних громад. Ініціаторами таких слухань та обговорень є органи місцевого самоврядування.

19 квітня у с. Попівка  провів громадські збори Попівський сільський голова Михайло  Зінченко, на яких бговорювалася пропозиція депутатів Красноградської міської ради щодо можливості приєднання сіл Попівської сільської ради до об’єднаної громади з центром у м. Красноград.

Михайло Сергійович повідомив, що це не єдиний можливий сценарій реалізації реформи. Адже найближчим часом очікується аналогічна пропозиція від Наталинської сільської ради, де такі збори пройшли 11 квітня. Там розглядалося питання про створення ОТГ з центром у с. Наталине, яке згідно Перспективному плану має об’єднати жителів сіл Петрівської, Попівської, Соснівської, Мартинівської, Володимирівської, Кобзівської та Наталинської сільських рад нашого району. У результаті активного обговорення жителі с. Наталине  майже одноголосно підтримали дану пропозицію.

Детально про перспективи та переваги об’єднання учасникам громадських обговорень у Попівці розповів голова райдержадміністрації Євген Третяков. Насамперед, він ознайомив присутніх із суттю та завданнями реформи децентралізації, де серед основних – передача владних повноважень та фінансового ресурсу з центру на місцевий рівень та забезпечення сталого та рівномірного розвитку територій країни.

У підсумку обговорення присутні вирішили зібратись додатково для прийняття доленосного рішення, що вплине на подальший розвиток Попівської громади.