Профорієнтаційний захід «Професія твоєї мрії»

05 квітня 2017 в районному Будинку культури проходив масовий профорієнтаційний захід «Професія твоєї мрії» для учнівської, студентської та безробітної молоді.

Метою даного заходу було визначення шляхів подолання цієї проблеми та мотивації учнівської молоді до свідомого вибору актуальних та сучасних професій, запобігання помилкам при виборі професії, ознайомлення учнів та студентів з реаліями ринку праці, різними шляхами оволодіння професіями, навчальними закладами нашого регіону.

У заході брали  участь фахівці Харківського обласного центру зайнятості, представник Харківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та соціальні партнери служби зайнятості: відділ освіти Красноградської районної державної адміністрації, Районний центр соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді.

На високому методичному рівні презентували свою освітню діяльність 14 навчальних заклади м. Харкова та 4 навчальних заклади району. Випускники шкіл мали змогу особисто ознайомитись із переліком професій, цьогорічними умовами вступу, матеріальною базою того чи іншого закладу.

Студенти отримали інформацію щодо умов проходження навчання за сприяння служби зайнятості, переліком професій, за якими можна продовжити навчання чи змінити вид майбутньої професійної діяльності. Основна увага приділялася Харківському центру професійно-технічної освіти. Найбільше цікавила студентів можливість працевлаштування після навчання. Кожен випускник отримав буклет про ХЦПТО та перелік підприємств Красноградського району та м. Харкова, на яких можливе працевлаштування за набутими професіями.

Під час заходу всі бажаючі мали змогу пройти психодіагностичне тестування щодо визначення власних професійних інтересів та уподобань.

Новизною даного заходу була організація роботи з випускниками 9-11 класів з числа дітей з інвалідністю та їх батьками, яку провели фахівці РЦЗ спільно з представником Харківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів. Після ознайомлення з презентацією навчальних закладів в приміщенні центру зайнятості з ними проведені індивідуальні співбесіди щодо подальших професійних планів, кожному за результатами тестування надані консультації. Випускники та батьки ознайомлені з інформацію щодо умов та порядку безкоштовного навчання за сприяння Фонду соціального захисту інвалідів.