Українська людина – сильна людина

Живе не той, хто чадить.

Живе – хто іскрить!

Олесь Гончар 

Сильна українська людина… Де її шукати? В якому місті чи селі вона мешкає?

Насправді вона живе серед нас. Це може бути людина будь-якої професії, будь-якого віку. Сильна українська людина живе в кожному. Важливо лише знайти ту сферу, ту галузь, в якій вона зможе найкраще розкритись і приносити користь нашій державі – Україні.

Очільник Красноградського району взяв участь у нагородженні переможців районного конкурсу на кращий твір-роздум «Українська людина – сильна людина», який проходив серед учнів 9-11 класів та студентства. Учасники конкурсу довели, що Україну чекає світле майбутнє, адже в ній живуть такі ще юні, але такі вже сильні українські люди, справжні патріоти.

Перемогу в конкурсі та приз – планшет отримала Наталія Медведєва, студентка першого курсу групи ЛС -11 Красноградського медичного коледжу. Члени комісії зауважили, що саме у творі Наталії найширше розкрита тема. Дівчина переконана, що сила духу та нескореність – це ті якості, які ідентифікують українців серед інших народів.

Також комісія відмітила чудовий твір Андрія Остапюка, учня 9 класу Кобзівського НВК, в якому глибоко розкрита тема любові до малої Батьківщини та рідного краю. Євген Третяков подарував йому альманах про наш рідний край “Красноградщина – гордість Слобожанської землі” та книгу під назвою “Зірки першої величини”, на сторінках якої висвітлені життєписи видатних українських аграріїв, серед яких наш славетний земляк – Герой України Іван Гулий. Керівник району побажав хлопчині, щоб ці люди стали прикладом для нього, і в майбутньому його власна історія життя була вписана в подібну книгу.

Сильна українська людина… Вона не жадає слави і грошей. Бути корисною людям – ось її девіз. Часто від таких людей залежить рівень розвитку держави, її достойне місце серед інших країн. Така людина знає ціну життя і ніколи не витрачає його марно. Кожним словом, кожним вчинком своїм прагне вона охороняти звичаї, традиції, культуру, мову та побут України. Люби українське, бережи українське, борись за українське!

“Дорожити миттю, секундою… Жити так, щоб встигнути залишити слід після себе путящий”, – ось це і є життєве кредо сильних українських людей, яких так потребує зараз наша Батьківщина!