Управління праці та соціального захисту населення Красноградської райдержадміністрації інформує

Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 № 854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», якою затверджено Порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі – Порядок).

Порядком передбачено, що за бажанням громадянина, віднесеного до категорії 1, у разі відмови від отримання санаторно-курортного лікування або відпочинку виплачується грошова компенсація у розмірі середньої вартості путівки в Україні, що встановлюється Кабінету Міністрів України щороку.

Для виплати грошової компенсації у наступному році громадянин, віднесений до категорії 1, подає органу соціального захисту населення за місцем проживання до 15 жовтня поточного року:

  • заяву на отримання грошової компенсації замість путівки;
  • довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/о;
  • копію посвідчення громадянина, віднесеного до категорії 1 (із вкладкою);
  • копію паспорта.

За більш детальною інформацією звертатися в управління праці та соціального захисту населення за адресою: м. Красноград, вул. Бєльовська, 84, тел. 72327.