Український доброволець – взірець патріотизму

Доброволець для України – виняткове явище, яке зустрічається в її історії неодноразово. Приклад тому – запорожці, які формувались в добровільні загони, самоорганізовувались саме в той час, коли це було найбільш необхідно, коли виникала загроза для нашого народу та рідної землі.

14 березня 2017 року в Україні вперше відзначають День добровольця. Свято всіх, хто довів свій генетичний та ментальний зв’язок з героїчними попередніми поколіннями патріотів нашого народу. Тих, хто першими прямо з Майдану за покликом серця відправилися захищати країну на Схід, і тим самим підтвердили наші багатовікові цінності, прагення свободи та незалежності.

Добровольцем сьогодні має право називатись кожен боєць АТО, який, незважаючи на видимі ризики для власного життя та здоров’я, не переховувався від служби, а прийняв рішення гідно виконати свій обов’язок.

Сьогодні ми висловлюємо подяку всім бійцям добровольчих батальйонів, які взяли активну участь у першому етапі проведення антитерористичної операції та не допустили просування противника вглиб материкової України, а також тим, хто досі стоїть на захисті суверенітету держави.

 

Голова Красноградської районної державної адміністрації Євген Третяков