Презентовано Концепцію децентралізації у сфері дорожньої інфраструктури

У п’ятницю, 24 лютого, на стратегічній сесії щодо децентралізації в системі управління дорожнім господарством України  визначено матрицю реформи, операційні цілі та завдання до 2020 року. Сесію ініційовано Мінрегіоном спільно з Мінінфраструктури, Мінфіном, представниками Проектного офісу секторальної децентралізації, Проектів EDGE та USAID/«DOBRE».

Презентована Концепція, визначає оптимальні шляхи реформування системи державного управління автомобільними дорогами на основі гармонійного поєднання принципів децентралізації та централізованого управління автомобільними дорогами, розширення і посилення повноважень та відповідальності місцевих органів виконавчої влади за управління автомобільними дорогами місцевого значення.

Концепція чітко визначає необхідні результати впровадження реформи у цій галузі. Зокрема, це забезпечення ефективного функціонування автомобільних доріг; розвиток транспортної інфраструктури для забезпечення перевезень і безпеки дорожнього руху; запровадження незалежного контролю якості доріг; зміцнення конкурентоспроможність регіонів та їх ресурсного потенціалу; забезпечення розвитку міжрегіональної співпраці; створення належних умов для розвитку регіонів та успішного впровадження комплексних структурних реформ на регіональному рівні; участь громадськості у вирішенні питань місцевого значення.

Таким чином напрацьовано маршрутну карту подальшого просування реформи децентралізації у системі управління дорожнім господарством та активного включення у процес регіонів, міст та громад.

Нагадаємо, Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко наголошував, що основне завдання децентралізації в 2017 році — секторальне просування реформи – в освіті, медицині, культурі, системі надання адмінпослуг, земельних відносинах, дорожній інфраструктурі, сфері планування територій.

Також раніше вже відбулись стратегічні сесії щодо напрацювання пропозицій до плану дій Уряду на 2017 рік з реформи децентралізації та визначення пріоритетів у будівельній галузі, галузі культури, а також щодо сфери «місцеві бюджети».

Матеріал сайту Децентралізація влади