Основні питання життєдіяльності району розглянуті на спільному засіданні колегії райдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району

28 лютого 2017 року під головуванням очільника району Третякова Є.А. відбулося спільне засідання колегії райдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району з порядком денним:

  1. Про соціально-економічний розвиток Красноградського району за 2016 рік.
  2. Про виконання районного та зведеного бюджетів Красноградського району за 2016 рік. Аналіз виконання місцевих бюджетів Красноградського району.
  3. Про стан перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Красноградського району.
  4. Про функціонування вищої та професійно-технічної освіти відповідних ступенів у Красноградському районі та перспективи їх розвитку.
  5. Про підсумки роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до районної державної адміністрації у 2016 році.

Завідувач сектору економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Овчаренко І.Л. ознайомив присутніх з тенденціями соціально-економічного розвитку району у 2016 році у розрізі кожної галузі економіки, можливими ризиками у реалізації завдань економічної та соціальної політики в районі.

«У районі протягом року зберігалася фінансова стабільність, забезпечено в необхідній мірі фінансування захищених видатків, не було жодного випадку затримки у фінансуванні заробітної плати та енергоносіїв бюджетних організацій» – на цьому наголосила начальник фінансового управління райдержадміністрації Щербина Н.І. під час свого виступу по питанню порядку денного.

Активне обговорення питання відбулося під час виступу заступника директора ТОВ «Фенікс» Долженкова М. В., який доповів про стан перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Красноградського району. Сільські голови зауважили, що існує ряд проблем у організації перевезення населення у пільгові дні. Голова райдержадміністрації дав доручення відповідним підрозділам та органам місцевого самоврядування провести розрахунки щодо кількості пільговиків та фінансової потреби на їх перевезення і додатково обговорити зазначене питання на нараді та визначити шляхи вирішення проблеми.

В період впровадження реформ в країні вища освіта є фундаментом впровадження інновацій і позитивних змін. Саме правильно побудована і налагоджена система освіти дозволяє підготувати висококваліфіковані кадри, що будуть розвивати всі галузі життєдіяльності нашого регіону. У зв’язку з цим на спільному засіданні колегії та активу були заслухані директори вищих навчальних закладів району І-ІІ рівнів акредитації та професійного ліцею, які проінформували про вищу та професійно-технічну освіту, стан її функціонування, основні здобутки та перспективи розвитку.

Також протокольно було розглянуто питання про підсумки роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до районної державної адміністрації у 2016 році.

Наостанок голова райдержадміністрації висловив свою позицію щодо майбутнього об’єднання громад в районі.

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення.