Нові робочі місця та додаткові інвестиції в район

Красноградщина стоїть на порозі об’єднання територіальних громад, якого вимагає реформа децентралізації. ЇЇ успішна реалізація можлива лише за умови врахування перспектив та можливостей громад в межах майбутніх об’єднань. Провідні експерти з питань децентралізації радять представникам органів місцевого самоврядування ще до об’єднання розробити стратегію розвитку. Важливо активно працювати для того, щоб створити максимально привабливі та комфортні умови життя для мешканців, які включають надання якісних та доступних послуг, створення нових робочих місць, розвиток інфраструктури, благоустрій та ін. Для цього необхідний пошук додаткових джерел фінансування соціально-економічного розвитку.

Оскільки залучення інвестиційних ресурсів до району може суттєвою мірою позитивно вплинути на зміну його економічного становища, модифікувати його виробничу структуру, викликати зміни на ринках робочої сили та капіталу, очільник району приділяє цьому питанню ключову увагу. В цьому напрямку вже ведеться активна робота.

Зокрема, 22 лютого за ініціативи голови райдержадміністрації Євгена Третякова відбулась зустріч з керівником представництва групи компаній “ТРИА” по Східній Україні Андрієм Карцевим. Передумовою зустрічі стала інформація щодо відкриття в Краснограді міжрегіонального офісу групи компаній “ТРИА” з салоном продажу та сервісними центрами.

Компанія «ТРИА» – великий постачальник імпортної сільськогосподарської техніки. Це офіційне представництво провідних європейських і американських виробників.

Основні напрямки діяльності компанії:

-постачання всього спектру сільськогосподарської техніки від провідних світових виробників;

-продаж оригінальних запасних частини;

– гарантійне та післягарантійне сервісне обслуговування;

– навчання фахівців клієнта на місці;

-сільськогосподарські послуги з посіву, дискування, обприскування полів імпортною сільгосптехнікою та ін.

На зустріч були запрошені керівники Красноградського технікуму механізації сільського господарства імені Ф.Я.Тимошенка та Красноградського професійного ліцею з метою отримання ними інформації, подальшої профорієнтаційної роботи серед студенства та можливого їх працевлаштування. Адже представництво компанії планує набір широкого штату спеціалістів різних категорій, які зможуть пройти курси для роботи з найсучаснішим зернопереробним обладнанням та сільськогосподарською технікою світових брендів (PETKUS; AMAZONE; ZIE та ін.)

Кваліфікація фахівців компанії «ТРИА» має відповідати високим вимогам, що пред’являються до сучасних умов ведення агробізнесу, Як зауважив Андрій Карцев, їх компанія користується європейським досвідом у підготовці кадрів. Це означає, що будуть створені необхідні умови для навчання майбутніх працівників, яким після проходження конкурсу та працевлаштування гарантується достойна заробітна плата, гідні умови праці та можливість кар’єрного росту.

Директор районного центру зайнятості Ірина Петрикіна також була присутня на зустрічі. Вона висловила своє сподівання на подальшу співпрацю в цьому напрямку. Адже відкриття офісу ГК “ТРИА” може сприяти у працевлаштуванні великої кількості населення різних професій. По-перше, район сільськогосподарський, тому чимало мешканців отримали відповідну освіту, але за браком робочих місць або через скорочення так і не реалізовують себе в цій сфері. По-друге, компанія потребує, окрім механізаторів, слюсарів, механіків та інженерів, також менеджерів, спеціалістів з маркетингу та ін.

Наступним кроком в реалізації цього задуму буде зустріч представників “ТРИА” з зацікавленими людьми, на якій буде ширше висвітлена інформація щодо діяльності компанії, а також відбудеться так звана “ярмарка вакансій”, яка ознайомить бажаючих з умовами відбору на роботу та вимогами до працівників.

“Діяльність органів влади зараз орієнтована на майбутнє, а саме на можливість створення нових виробничих потужностей та нових робочих місць. В умовах глобальної конкуренції за інвестиції в інвесторів є вибір із великої кількості місць для інвестування. Районна державна адміністрація готова працювати для того, щоб утримати потенційного інвестора та сприяти формуванню сприятливого інвестиційного клімату в районіі”, – прокоментував зустріч Євген Андрійович.