Мова — то серце народу: гине мова — гине й народ (Іван Огієнко)

Мова — то серце народу: гине мова — гине й народ (Іван Огієнко)Сьогодні, 21 лютого 2017 року, весь світ святкує День рідної мови, і Молодіжний центр не виняток! Спеціалістами було проведено інтерактивно-інтелектуальне змагання : «Мов джерельна вода, рідна мова моя».

Що взагалі для нас означає сам

е поняття «рідної мови»? Рідною мовою, насамперед, є наша перша мова. Та, яку ви засвоюєте з найпершого вашого слова, знаходячись в природному середовищі без спеціалізованого навчання. Але не ставтесь до цього так упереджено.  Історія знає багато випадків, коли людина вивчає дві або більше мов і тоді його рідна мова відходить  другий план. Спеціалісти в ході змагання закликали студентів-учасників, що це нормально, що соромитися, а тим паче осуджувати,це не треба.

Після п’яти конкурсів були визначені  двоє фіналістів — команда Красноградського медичного коледжу та команда Красноградського коледжу комунального закладу «Харківська гумантарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. Вирішальним змаганням було декламування віршів українських. Кращого обирали колективно — найбільшою кількістю оплесків учасників змагання. І ним став… колектив майбутніх лікарів!

Учасники (колективи Красноградського технікуму механізації сільського господарства ім. Ф.Я,Тимошенка, Красноградського професійного ліцею та Красноградського коледжу комунального закладу «Харківська гумантарно-педагогічна академія) були нагороджені грамотами за участь, а переможець — дипломом та символом мудрості — статуеткою Сови.

Такі були підсумки цього конкурсу, який був першим, але ніяк не останнім.