До уваги громадян, які отримують житлову субсидію на послугу центральне опалення!

 

Управління праці та соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації надає роз’яснення стосовно звернень громадян з питання оплати за послугу центральне опалення з урахуванням коефіцієнту фактичної  температури  зовнішнього  повітря.

Субсидія призначається відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 та соціальних норм затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», які використовуються при розрахунку субсидії. Згідно п. 1 цієї постанови соціальний норматив у разі використання централізованого опалення (теплопостачання) соціальна норма складає 13,65 кв. метрів опалювальної площі на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство, для будинків, які не мають засобів обліку теплової енергії (теплових лічильників).

Для багатоквартирних будинків обладнаних будинковими засобами обліку теплової енергії норма користування складає – 0,0548 Гкал на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період.

Тарифи на послуги з теплопостачання населенню затверджені постановою Кабінету міністрів України №1101 від 09.06.2016 року за 1 кв. метр – 33,73 грн. за 1Гкал – 1405,95 грн.

Відповідно до Положення субсидія на послугу центральне опалення призначається на опалювальний період з 1 жовтня по 30 квітня. Перерахунок

субсидії в межах установленого строку її призначення проводиться у разі нарахування плати за послугу з централізованого опалення для багатоквартирних будинків, які не мають засобів обліку теплової енергії з урахуванням фактичної температури  зовнішнього повітря.

Для багатоквартирних будинків, які мають засоби обліку теплової енергії  перерахунок субсидії в межах установленого строку її призначення на послуги з теплопостачання населенню не проводиться.

Одночасно повідомляємо, що в  Повідомлені про призначення субсидії вказана плата в межах соціальних норм та обов’язкова плата за житлово-комунальні послуги. Також зазначено, що заявник повинен сплачувати обов’язкову частину плати в межах соціальних норм, на які призначено субсидію, та самостійно сплачувати за послуги використані понад ці норми.

Отримати будь яку інформацію про отримання житлових субсидій можна за телефоном «гарячої лінії» 71810.