Небесна сотня на варті

Злетіли сотні душ Героїв в небо…

Вони за правду й гідність поміняли землю на політ.

Нам далі йти шляхом цієї сотні тереба.

Від нас цього чекає Україна-ненька та ввесь світ!

Шановні земляки!

20 лютого в Україні вшановують подвиг учасників Революції гідності та увічнюють пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Не так давно шумів майдан, гучно і торжествуюче звучали слова Державного гімну – то був голос України! Голос мільйона патріотів, яких зібрало разом бажання правди, справедливості, змін на краще заради світлого майбутнього Батьківщини.

Майданівці вірили, що в їх силах викорінити згубні для народу процеси, що відбувалися в країні. Вони стояли за кожного громадянина, якому набридло, що його не чують, з його думкою не рахуються. Більшість учасників Революції спочатку й подумати не могли, які вона матиме наслідки, яку ціну доведеться заплатити за право існувати в істинно демократичній державі – сотня життів найкращих синів нації.

Події майдану стали лише початком довгого, кривавого шляху боротьби наших співвітчизників за своє майбутнє, за незалежність та цілісність нашої країни. Сьогодні це право продовжують відстоювати бійці на сході України, які, нажаль, примножують ряди небесної варти.

Подвиг Героїв Небесної Сотні не забутий, а їх самопожертва не марна. Адже майдан справді змінив нас, він змінив наші душі, наше ставлення до Батьківщини й до однин одного… Він нагадав нам хто ми є: вільний та єдиний народ, який заслуговує на гідне життя.

Революція гідності стала для всього світу прикладом того, що сила народу – в єдності.

Майдан неначе пробудив нас від затяжного сну, змусив кожного українця поважати себе, свою країну, бути рішучим, вимогливим до влади, активним та небайдужим.

В цей значимий день давайте разом запалимо свічки пам`яті про тих, хто гинув за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

З повагою Є. Третяков,

голова райдержадміністрації.