Вшанування подвигу воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого 1989 року для багатьох став днем, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів, службовців. Важкий, сумний підсумок. Багато матерів і батьків не дочекалися своїх синів, котрі не сказали — «Мамо, я живий…». 28 років, що пройшли, об’єднали колишніх бійців-інтернаціоналістів, хто вижив і повернувся додому у одну родину, де біль одного віддається болем в інших, а радість стає загальним почуттям.

Саме з цими почуттями пройшов мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Під час мітинг присутні відділи шану всім, хто причетний героїчної й трагічної афганської війни, яка тривала у два рази довше, ніж Велика Вітчизняна.

Голова Красноградської райдержадміністрації Є.А. Третяков привітав воїнів-інтернаціоналістів зі святом.

Він зазначив: ” Сьогодні ми згадуємо всіх, хто не повернувся з жахливих війн та збройних конфліктів, що відбулись на територіях інших держав. А також низько вклоняємось бійцям, які вистояли, за їх подвиг. Вони виконали свій обов’язок, не дивлячись ні на що. Я щиро вітаю вас з цією пам’ятною датою, адже виведення військ означає, передусім, мир та кінець кровопролиття. Серед бійців, які зараз на сході захищають  кордони нашої держави, присутні також воїни-інтернаціоналісти. В тяжкий час вони знову стали на захист держави.”

До поздоровлень приєднались голова районної ради Птишник В.О. та міський голова Максим В.І. Від керівництва району 15 учасників бойових дій отримали грамоти.

Зі словами привітання своїм побратимам звернувся і голова Красноградської районної організації Української спілки ветеранів Авганістану (воїнів-інтернаціоналістів) О.В.Семеренко. Окрім теплих слів від голови громадської організації воїни-інтернаціоналісти отримали нагороди та грошові премії від спілки.