Засідання «круглий стіл» присвячений вшанування пам’яті Героїв Крут

Добре кажуть: «Хто не знає свого минулого, не  вартий свого майбутнього». І дійсно це так, бо так само, як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим.

26 січня 2017р. в Молодіжному центрі пройшов «круглий стіл» присвячений вшануванню пам’яті Героїв Крут в якому взяли участь  три вищих навчальні заклади та Красноградський професійний ліцей.

Головною метою засідання є утвердження національно-патріотичної свідомості у молоді.

Кожен вищий навчальний заклад підготував дуже цікаві доповіді до «круглого столу». Першими доповідали спеціалісти Молодіжного центру –  «Їм було лише шістнадцять – трагічна сторінка української історії на шляху до незалежності України». Світова історія знає багато жертв в ім’я ідей, але аналогічної Крутам не було. 99 років тому 300 «учнів українських» пішло в безсмертя. Юнаки-герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Герої не вмирають, вони живуть в пам’яті і справах наступних поколінь. На засіданні «круглого столу» було вшановано пам’ять Героїв Крут хвилиною мовчання.

Далі виступили на засіданні студенти Красноградського професійного ліцею з доповіддю «Бій під Крутами, як це було», потім з не менш цікавою доповіддю виступили студенти Красноградського технікуму механізації сільського господарства ім.Ф. Я. Тимошенка – «Подвиги Героїв Крут: погляд із сьогодення», вони розповіли про подвиги таких же студентів, як і вони, розповіли, як вони – молодь, дивляться на трагічні сторінки історії. З цікавою доповіддю «Із забуття в безсмертя» виступили студенти Красноградського медичного коледжу, в їх доповіді було стільки патріотизму, що дійсно розумієш, що все було не марно…. І з заключною доповіддю виступили студенти Красноградського педагогічного коледжу: «Причини та наслідки трагедії під Крутами». Вони підготували чудові буклети та фільм, який дійсно вразив всіх. З заключним словом виступив вчитель історії Красноградського педагогічного коледжу Дем’яник Юрій Володимирович.

На великий жаль цей бій не став останнім в житті України, сьогодні мапа нашої держави знову розділена кров’яними слідами свої синів та дочок. Можливо в масштабах цілого світу цей бій став зовсім маленький, не вартий навіть уваги, але це явний символ незламного духу нашої нації.

Ми – майбутнє нашої держави, ми – пам’ятаємо історію, і не забуваємо її Героїв.

Вічна слава Героям Крут!!!