У рамках проекту СПРИЯННЯ ВІДБУДОВІ ТА СТАЛОМУ РОЗВ’ЯЗАННЮ ПРОБЛЕМ ВПО ТА ПОСТРАЖДАЛОГО ВІД КОНФЛІКТУ НАСЕЛЕННЯ В УКРАЇНІ

 

За підтримки Європейського Союзу

оголошується конкурс для громад, зацікавлених в участі у проекті (UA1-2017-012), у наступних областях:

– Луганська, Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Одеська, Львівська, Київська, Чернігівська, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська

Мета проекту: інтеграція та об’єднання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та членів приймаючих громад, шляхом соціальної згуртованості населення та миробудівництва.

Завдання проекту:

  • Залучити широке коло членів громади (місцеві жителі, ВПО, національні меншини та етнічні групи, люди з особливими потребами та ін.) до участі у соціальних заходах, які спрямовані на згуртування громади, гармонійне співіснування, підтримку інтеграційних та адаптаційних процесів серед ВПО та приймаючих громад, а також на зменшення соціальної напруги та вирішення конфліктів всередині громади;
  • Розширити спектр соціальних послуг для населення громади за місцем проживання;
  • Розвиток волонтерства, соціальних та громадських ініціатив.

Якщо у Вашій громаді:

  • кількість внутрішньо переміщених осіб, що постійно проживає на території громади, становить не менше 500 осіб;
  • є ініціативна група у кількості щонайменше 15 осіб (група обов’язково має включати представників соціально уразливих груп, таких як внутрішньо переміщені особи, національні меншини, люди з особливими потребами та ін. Також вітається участь представників різних професіональних груп, місцевої влади, людей різного віку та ін.). Обов’язкова кількість внутрішньо переміщених осіб у складі ініціативної групи має складати не менше ніж 50% від загальної кількості.
  • наявні ідеї та попередній план заходів, які б допомогли  згуртувати громаду та допомогли б інтеграції ВПО до вашої громади.

ТОДІ ми запрошуємо Вас взяти участь у конкурсі серед громад для залучення до проекту. Для участі у конкурсі громади мають заповнити аплікаційну форму, що можна завантажити тут, та надіслати її підписану та відскановану копію у термін до 10 лютого 2017 року на електронну адресу iomkievtenders@iom.intвказавши при цьому в темі електронного листа «UA1-2017-012 – Аплікаційна форма».

Після закриття конкурсу, МОМ відбере громади для проведення оціночного візиту (громади-переможці будуть визначені за результатами візиту). Дата і час візиту будуть узгоджені з відповідною ініціативною групою.

Громади, які будуть відібрано для участі в проекті, будуть залучені до наступних кроків реалізації проекту:   

І. Участь у тренінгах з розвитку громади.

МОМ проводитиме серію тренінгів для ініціативної групи з питань розвитку громади та соціальної згуртованості. Під час тренінгів члени ініціативної групи та активні члени громади матимуть змогу отримати необхідні знання щодо мобілізації ресурсів, створення команди, ведення діалогу та вирішення конфліктів всередині громади.

ІІ. Створення плану проведення соціальних заходів.

Після тренінгу громади почнуть розробку плану заходів соціального спрямування та згуртування. Всі заходи мають бути направлені на інтеграцію ВПО, залучення до активного громадського життя членів громади, включаючи національні меншини та етнічні групи, які мешкають у межах громади, а також людей з особливими потребами.

Діяльність громади може, наприклад, включати наступні ініціативи та заходи:

  • заходи, які сприятимуть інтеграції ВПО, національних меншин та етнічних груп, а також людей з особливими потребами;
  • започаткування нових соціальних послуг для всіх жителів громади (дитячої кімнати на об’єкті соціальної інфраструктури, інноваційних послуг на базі бібліотеки, кімнати психологічного розвантаження, соціального простору для громади та громадських організацій на базі культурного центру чи іншого об’єкта тощо);
  • започаткування волонтерських ініціатив (щомісячного прибирання місцевого парку, самостійне фарбування паркану біля школи, облаштування дитячого майданчику тощо);
  • заходи спрямовані на адаптацію оточуючого середовища для осіб з особливими потребами;
  • послуги із перенаправлення щодо юридичних аспектів до існуючих організацій, що надають такі послуги у громаді.

Максимальний розмір гранту для підтримки заходів соціального згуртування становитиме до 12 000 Євро. МОМ надасть перевагу планам соціальних заходів, які найбільше відповідають вищезазначеним умовам, на конкурсних умовах. Фінальний розмір гранту буде визначено МОМ.

Будь ласка, заповніть анкету, яка додається до цього оголошення.

Довідки за е-поштою: iomkievtenders@iom.int.

В темі електронного листа щодо отримання довідки має бути зазначено наступне:

UA1-2017-012- питання за конкурсом, до уваги Анни Єрьоміної.

Просимо зауважити, що неповні анкети або анкети, що надійшли пізніше зазначеної дати, не будуть прийняті до розгляду!

Заява