Апаратна нарада

30 січня поточного року відбулася апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації з порядком денним:

  1. Про стан надання соціальних послуг одиноким та непрацездатним громадянам Красноградського району.
  2. Про організацію волонтерського руху серед молоді в Красноградському районі.

Директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Красногоградської районної державної адміністрації Тущенко Людмила Анатоліївна доповіла, що за 2016 рік територіальним центром обслужені 1110 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. У відділеннях соціальної допомоги вдома працюють 47 соціальних робітників, з них 13 по місту та 34 по селу. Середнє навантаження на 1 соціального робітника по місту складає 13 чоловік, по селу – 9 чоловік.

У зв’язку з реформуванням надання соціальних послуг у роботу відділення впроваджено Державний стандарт догляду вдома, Державний стандарт паліативного догляду (соціальні послуги  більш конкретизовані та  розширені), до кожного підопічного використовується комплексне визначення ступеня індивідуальних потреб та індивідуального плану.

Директор Красноградського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Коломойцева Юлія Володимирівна доповіла, що з метою створення сприятливих умов для життєвого самовизначення і самореалізації молоді міста, профілактики негативних явищ, підтримки дітей з особливими потребами при центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працює “Волонтерський центр”, який координує роботу волонтерських загонів району при навчальних закладах.

За 2016 рік волонтери провели більше 50 заходів, якими охоплено 1395 чол. Особливу увагу волонтери приділяли дітям, які виховуються в кризових сім’ях і дітям, схильним до девіантної поведінки.