Відбулись урочистості з нагоди Дня Соборності України

В Краснограді відбулось покладання квітів до погруддя Тарасу Григоровичу Шевченку, приурочене до Дня Соборності України. Для українців — Шевченко і Україна — рідні, тотожні, нерозривні, одне ціле… Він перший з новочасних митців проголосив національно-державну ідею соборності. Кобзар і зараз оберігає, вчить, дарує надію на краще майбутнє. Він став охоронцем традицій українського народу і залишається на боці нашої соборності.

Урочистості продовжились в районному Будинку культури. Глибоко шануючи цю визначну подію, в них взяв участь голова райдержадміністрації Євген Третяков. Він зазначив: “Ми вільний народ, на своїй історичній території зі своєю системою цінностей. Кожен сьогодні має оцінити свій власний вклад в розвиток України. Не зупиняйтесь на досягнутому! Наша держава потребує справжніх професіоналів в різних сферах, які здатні самовіддано працювати на благо рідного краю”. Присутні вшанували пам’ять патріотів, що боролися за суверенність та єдність нашої держави, а також героїв АТО хвилиною мовчання.

В такі хвилини згадуються слова Великого Кобзаря – нашого Пророка, який в далекому минулому передбачив воскресіння України : «Борітеся — поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!» Вони свідчать про те, що нам все під силу, наш народ здатен витримати будь-які випробування. Це віддзеркалення нескореності, мужності і волелюбності українців.